Klaus Iohannis îndeamnă românii să iasă la vot: „De cei care vor câştiga depinde ca şcoala şi spitalul din localitatea în care trăim să fie modernizate, drumurile să fie reparate” (VIDEO)

Klaus Iohannis îndeamnă românii să iasă la vot: „De cei care vor câştiga depinde ca şcoala şi spitalul din localitatea în care trăim să fie modernizate, drumurile să fie reparate” (VIDEO)
Captură Video

Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj video, prin care i-a îndemnat pe români să iasă la vot la alegerile locale de duminică, respectând măsurile de protecție sanitară, menite să prevină răspândirea infecției cu coronavirus. Șeful statului a subliniat că acest scrutin este extrem de important, pentru că de rezultatul lui depinde modul în care vor arăta comunităile noastre pe viitor.

Klaus Iohannis, mesaj înainte de alegerile locale: Dragi români, mergeţi la vot în număr cât mai mare!

Iohannis a subliniat că modul în care vor arăta comunitățile noastre și șansele de a vedea rezolvate problemele precum cele de trafic depind de rezultatul alegerilor locale de duminică: „În această duminică, pe 27 septembrie, mergem la urne pentru a decide cui încredinţăm responsabilitatea administrării comunităţilor noastre. De ce este această alegere atât de importantă? Pentru că de cei care vor câştiga depinde ca şcoala şi spitalul din localitatea în care trăim să fie modernizate, drumurile să fie reparate şi problemele de trafic rezolvate”.

Președintele Klaus Iohannis a mai afirmat că nu ar trebui să ne facem griji că ne vom infecta cu SARS-CoV-2, atât timp cât respectăm măsurile sanitare deloc complicate: „Dacă toată lumea va respecta câteva reguli de bază, care în esenţă se rezumă la purtarea corectă a măştii de protecţie, păstrarea distanţei, evitarea aglomerărilor, igiena mâinilor şi dezinfectarea obiectelor folosite în comun, atunci riscul infectării în secţiile de votare este redus la minimum”.

„Vă încurajez, dragi români, mergeţi la vot în număr cât mai mare şi alegeţi-i pe cei care pot să facă ceva pentru dezvoltarea oraşului sau a comunei în care trăiţi”, a transmis Klaus Iohannis, în videoclip.

Mesajul video este compus din colaje de la conferinţa de presă pe care a susţinut-o miercuri.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Klaus Iohannis: Votul este cel mai important instrument pentru a impune o direcție nouă, pozitivă

Președintele a mai afirmat atunci că, în ciuda condițiilor speciale impuse de epidemia de COVID-19, „campania electorală a fost una activă”, ceea ce „este un câștig pemtru democrație”.

„Pandemia este departe de a se fi încheiat, însă spre deosebire de primăvara acestui an, acum știm care sunt măsurile care permit desfășurarea scrutinului în condiții de siguranță sanitară, pentru toți votanții. (…) Votul este cel mai important instrument pentru a impune o direcție nouă, pozitivă. Vă încurajez, dragi români, mergeți la vot în număr cât mai mare”, a insistat președintele.

În cadrul aceleiași conferințe, șeful statului a afirmat că nu vede motive pentru revenirea la lockdown, situația în care cetățenii sunt nevoiți să stea doar în case: „Noi putem să stăpânim răspândirea epidemiei, dacă respectăm acele reguli simple: purtatul măștii, distanța, evitarea aglomerărilor și igiena mâinilor. Sunt lucruri atât de simple”.

Cât despre o posibilă revenire la starea de urgență, Iohannis a afirmat că aceasta ar trebui să rămână ultima soluție.

Vineri este a treia zi la rând în care România înregistrează peste 1.600 de noi infectări cu coronavirus. Bilanțul total al epidemiei a ajuns la 119.683 de cazuri confirmate, 96.158 de persoane vindecate și 4.633 decese.

Ultima oră