Violeta Alexandru, despre negocierile cu USR-PLUS pentru candidaţii la primăriile de sector: Nu noi am avut pretenții, nici nu am nominalizat candidaţii

Violeta Alexandru, despre negocierile cu USR-PLUS pentru candidaţii la primăriile de sector: Nu noi am avut pretenții, nici nu am nominalizat candidaţii
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Violeta Alexandru, președinta PNL București, a declarat că își dorește ca discuțiile cu celelalte partide de dreapta pentru desemnarea unor candidați comuni la primăriile de sector să se finalizeze cât mai curând. Șefa liberalilor din Capitală a mai afirmat că administrația PSD din București trebuie să plece pentru că nu a făcut mai nimic. Ea a precizat că nu liberalii au fost cei care au avut pretenții. „Noi ne-am respectat partenerii de discuţii şi nu am nominalizat candidaţi”, a mai spus Alexandru, aluzie la alianța USR-PLUS, care și-a prezentat candidații pe 28 iunie. Atunci, liderul USR București, Claudiu Năsui, a declarat că rămân deschise negocierile cu reprezentanții PNL. La rândul său, președintele USR, Dan Barna, explicase că alianței i s-a părut „foarte firesc” să arate electoratului care sunt opțiunile.

Violeta Alexandru, despre negocierile cu USR-PLUS pentru desemnarea unor candidați comuni la primăriile de sector: Nu am fost noi cei care am avut pretenţii, care am blocat

Șefa PNL București, Violeta Alexandru, și-a manifestat dorința ca negocierile cu celelalte partide de drepta pentru desemnarea unor candidați comuni la primăriile de sector să se încheie cât mai rapid cu un rezultat pozitiv.

„Discuţiile sunt în plină desfăşurare şi cred că ne apropiem de final. Am totală disponibilitate de a ajunge la un acord. Îmi doresc să existe această colaborare și cred că avem multe puncte care ne unesc. Aş prefera să ne concentrăm pe acestea şi mai puţin pe orgolii, pe chestiuni ce țin de simpatia sau antipatia pentru unii sau alții”, a declarat, sâmbătă, Violeta Alexandru.

Aceasta a insistat că administrația PSD a Capitalei trebuie înlocuită pentru că a avut „puţine spre zero rezultate”.

A dat, însă, de înțeles că negocierile nu sunt tocmai line: „Nu am fost noi cei care am impus, care am avut pretenţii, care am blocat sau care am pus înainte obiectivul nostru în faţa obiectivului general, anume formarea unei asocieri de forţe politice care să determine înlăturarea primarilor PSD din Bucureşti”.

Șefa liberalilor din București a ținut să precizeze că PNL „nu are aroganţa de a impune anumite pretenţii”.

„Adevărul este că noi ne-am respectat partenerii de discuţii şi nu am nominalizat candidaţi”, a mai precizat Alexandru, făcând referire la alianța USR-PLUS, care și-a prezentat candidații la finele lunii trecute.

Președinta PNL București a mai susținut că „în foarte scurtă vreme” vor fi anunțați candidații la primăriile de sector. În acest weekend va avea loc o nouă rundă de negocieri pe această temă între Ludovic Orban, președintele PNL, Dan Barna, liderul USR, și Dragoș Tudorache, președinte executiv al PLUS.

Negocieri complicate în București, pentru desemnarea unor candidați comuni din partea Dreptei la primăriile de sector

Nicușor Dan, candidatul unic al Dreptei la Primăria Capitalei, a declarat că sunt șanse de 50% ca USR-PLUS și PNL să se înțeleagă asupra unor candidați comuni la sectoare. „S-ar putea ca fiecare să fie pe cont propriu”, a precizat el. În schimb, Dan a susținut că partidele stau foarte bine în negocierile privind stabilirea unui program comun.

Pe 28 iunie, alianţa USR-PLUS şi-a prezentat proprii candidați: Clotilde Armand, la Sectorul 1, Radu Mihaiu, la Sectorul 2, Ana Ciceală, la Sectorul 3, Simona Spătaru, la Sectorul 4, Alexandru Dimitriu, la Sectorul 5 și Alexandru Gâdiuță, la Sectorul 6.

„Văd că alții își lansează candidați. Nu cred că ăsta e un semn de înțelepciune și de abordare normală, firească. Vom vedea. În cazul în care nu se va putea, vom merge pe candidații noștri”, a comentat Ludovic Orban.

În schimb, Barna a precizat că alianței i s-a părut „foarte firesc” să arate electoratului care sunt opțiunile: „Candidații pe care noi îi propunem nu îi propunem cu eticheta de primar, unii pot să fie viceprimari, city manager, există soluții”.

„Toate discuțiile astea nu ar fi existat, dacă ar fi existat voință de la Parlament pentru alegeri în două tururi”, a ținut să precizeze Nicușor Dan.

Ultima oră
00:18 - Raed Arafat: DSU nu se bagă peste Ministerul Sănătăţii, atribuțiile sale sunt stabilite prin lege/ DSU nu este un om. Dacă deranjează şeful – păstrezi sistemul, scapi de om
00:03 - Cornel Constantiniu cedează în fața bolii. Artistul nu mai poate vorbi
23:59 - Dosare penale de ucidere din culpă în cazurile a 13 pacienți COVID-19 decedați la secția ATI a Spitalului Județean din Sibiu
23:31 - Daniel Funeriu, despre testarea COVID a copiilor: Dacă elevii și profesorii germani pot să facă acest lucru, nu cred că suntem noi mai slab dotați / E nevoie de un efort suplimentar al tuturor / Anul școlar trebuie prelungit (VIDEO)
23:29 - Elena Merișoreanu a primit o veste ce i-a schimbat viața! Artista nu a mai putut să iasă pe scenă
23:11 - Ce spune Gina Pistol, despre revenirea la „Asia Express”: „Se duce o luptă în mine”
22:53 - Daniel Funeriu: Politicianul român vrea descentralizare când vine vorba să cheltuiască bănuții de la Guvern. Când trebuie să-și asume responsabilități, brusc nu-i capabil să ia simple decizii (VIDEO)
22:52 - Răzvan Simion vorbește, pentru prima dată, despre cuceririle sale amoroase „Mi-a fost foarte greu”
22:47 - Kelemen Hunor: I-am cerut ambasadorului Germaniei să sprijine aderarea României la Schengen şi încetarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare
22:17 - Cristian Diaconescu (PMP): România putea beneficia cu trei luni mai devreme de primii bani din PNRR. Prostia și hoția nu sunt scuze (VIDEO)