România ratează şansa unei noi investiţii: Fabrica Volkswagen – Skoda pentru Europa de Est va fi construită în Turcia

România ratează şansa unei noi investiţii: Fabrica Volkswagen - Skoda pentru Europa de Est va fi construită în Turcia
Foto: Pixabay

Presa germană anunţă că Fabrica Volkswagen – Skoda din estul Europei urmează să fie construită în Turcia, în urma unei decizii luate de Consiliul de Supervizori, dar neanunţată încă oficial.
Uzina va fi construită în următorii patru ani, în zona orașului Izmir, urmând să fie funcțională în 2023, scrie Automobilwoche, citat de profit.ro.

Conform publicaţiei germane, decizia finală a fost luată între Turcia şi Bulgaria. România a fost şi ea pentru o scurtă perioadă menţionată pe lista ţările ce ar putea fi alese de gigantul german pentru construcţia fabricii, dar a dispărut imediat din atenţie.

DEZVĂLUIRI ȘOC DESPRE ANDREEA MARIN. ESTE VORBA DESPRE SINUCIDERE (GALERIE FOTO)

Informațiile pe surse ale jurnaliștilor germani susțin că statul Qatar, care este acționar al Volkswagen, a făcut presiuni în ședința de joi pentru ca locația aleasă să fie Turcia.

LACRIMI AMARE ÎN SHOWBIZ! DIN PĂCATE, MIHAI CONSTANTINESCU… MEDICUL MONICA POP TOCMAI A CONFIRMAT ANUNȚUL TRIST (GALERIE FOTO)

Potrivit datelor anunțate anterior de VW, fabrica va avea o capacitate anuală de 350.000 de vehicule.

RĂZVAN SIMION ARUNCĂ BOMBA ANULUI! DETALII ȘOCANTE DESPRE DANI OȚIL

Izmir este cel mai mare port al Turciei de pe coasta de Vest, fiind un important nod industrial al țării. Volkswagen va avea legături atât marine, cu restul lumii, dar și rutiere, prin Istanbul – Bulgaria – România, cu restul Europei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
18:17 - Maia Sandu, despre protestele organizate de opoziție: „Demisia mi-o cer hoții și marii corupți”
17:58 - Andrei Țăranu, despre alegerile din Italia: Au avut cel mai mic număr de alegători din istoria țării / Fratelli d’Italia seamănă cu partidul Rusia Unită. Meloni e împotriva lui Putin, dar discursurile lor seamănă foarte mult (VIDEO)
17:56 - Voturile în trei din patru regiuni, la referendumurile din Ucraina, au fost recunoscute ca valide
17:33 - Occidentul trebuie să trateze Rusia „cu respect ”– Concluzia întâlnirii lui Putin cu Lukașenko la Soci
17:17 - Cum să-ți alegi aspiratorul vertical potrivit pentru tine și casa ta
17:09 - Mircea Coșea, despre criza energiei: Facturile vor fi mari pentru cetățeni, dar nu știu dacă-i pasă cuiva. Multe firme vor da faliment. Poate să apară și un blocaj total în producția de energie (VIDEO)
16:59 - Serviciile Ucrainene l-au identificat pe colonelul „Alfa”. Ofițerul susținea teroarea localnicilor din Herson
16:52 - Cine sunt hoții care au spart locuința din Capitală a lui Tzancă Uraganu: „Niște fraieri. Au venit 4 inși, credeau că găsesc vreun seif”
16:38 - Victor Ponta: S-a decis la Bruxelles să fim și noi solidari, dar alții nu-mi amintesc să fi fost solidari cu noi. Ne facem slugi la alții și asta e rău!
16:29 - Mii de mașini la granița Rusiei cu Georgia! Bărbații ruși fug după ordinul de mobilizare parțială. FSB ar fi trimis militari în punctul de control