Mașinile DIESEL sunt INTERZISE OFICIAL: Veste BOMBĂ pentru 3 milioane de mașini din România. Pe unde NU MAI AU VOIE să circule românii…

Mașinile DIESEL sunt INTERZISE OFICIAL: Veste BOMBĂ pentru 3 milioane de mașini din România. Pe unde NU MAI AU VOIE să circule românii...

Era mașinilor pe motorină stă să apună! Din cauza poluării pe care o produc acestea, tot mai multe ţări din Occident au impus sau intenţionează să impună restricţii pentru autorurismle diesel.

MOTIV DE DIVORȚ! ANTONIA A FOST PRINSĂ DEZBRĂCATĂ! E LOVITURA MOMENTULUI PENTRU ALEX VELEA! IMAGINI COMPROMIȚĂTOARE (FOTO)

Astfel, Comisia Europeană ar putea sesiza Curtea Europeană de Justiţie în cazul României şi pentru alte 8 ţări din UE, din cauza faptului că nu au luat măsuri împotriva poluării cauzate de autovehiculele pe motorină.

PROFEȚIA ANULUI: CARMEN HARRA DEZVĂLUIE CINE VA FI VIITORUL PREȘEDINTE AL ȚĂRII! NIMENI NU S-AR FI GÂNDIT LA… (GALERIE FOTO)

Germania a decis, recent, că primăriile a două oraşe ale ţării pot impune interdicţii de circulaţie pentru maşinile diesel, ceea ce ar putea crea un precedent şi pentru celelalte state europene.

CARMEN HARRA A FĂCUT ANUNȚUL! MAREA CÂNTĂREAȚĂ VA PĂRĂSI SCENA! INCREDIBIL CINE ESTE (GALERIE FOTO)

Din numărul total de 6 milioane de autoturisme din România, aproape jumătate au motor diesel.

Șoferii români aleg maşinile diesel pentru consumul redus, dar marea problemă o reprezintă faptul că noxele emise de acestea sunt extrem de poluante şi fac aerul aproape irespirabil.
„Aceste particule sunt de fapt niste molecule de carbon cu un înveliş de hidrocarburi aromatice şi oxizi metalici. Şi acestea s-a demonstrat faptul că au potenţial cancerigen”, a explicat Cristian Bucur, director tehnic RAR, potrivit digi24.ro.

Acesta este şi motivul pentru care Comisia Europeană se gândeşte serios să ia măsuri pentru a reduce numărul maşinilor care dăunează mediului.

„Nu cred că va exista o interzicere totală şi bruscă a acestor vehicule”, consideră totuși Cristian Bucur.

Roma a anunţat deja că va interzice maşinile diesel în 2024.

În Londra, şoferii maşinilor diesel mai vechi de 11 ani trebuie să plătească o taxă suplimentară. Parisul vrea şi el să interzică circulația mașinilor diesel înregistrate înainte de 2005.

Madridul şi Atena au anunţat că intenţionează să interzică accesul automobilelor diesel începând din 2025

Urmăriți B1TV.ro și pe