Ministrul Cuc a anunțat că lucrările începute pe A2 vor fi sistate vineri: ”Termenul de 24 de luni probabil va fi prelungit pentru că este un lucru absolut normal şi logic să nu afectăm sezonul estival”

Ministrul Cuc a anunțat că lucrările începute pe A2 vor fi sistate vineri: ”Termenul de 24 de luni probabil va fi prelungit pentru că este un lucru absolut normal şi logic să nu afectăm sezonul estival”
Foto: Inquam Photos

Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, a anunțat că lucrările de reparații începute la Autostrada Soarelui București-Constanța vor fi sistate vineri, și vor fi reluate pe 15 septembrie, pentru ca sezonul estival să nu fie afectat, potrivit Agerpres.

„Am discutat soluţii vizavi de A2 pentru a nu afecta turismul în perioada sezonului estival. Cred că a fost o greşeală de comunicare şi din partea celor de la companie (CNAIR – n. r. ) pentru că trebuiau să facă nişte lucruri preventive şi să anunţe cum se vor desfăşura lucrările de modernizare pentru autostrada A2, dar pe de altă parte acest lucru nu puteam să-l fac fără să ne consultăm înainte cu patronatele care au afaceri pe litoral şi pe care toţi românii le accesează în perioada sezonului estival.

După discuţiile pe care le-am avut împreună cu Narcis Neaga (directorul general al CNAIR – n. r.) am stabilit următoarele: până vineri se vor finaliza toate lucrările care sunt începute acum pe autostrada A2 şi am convenit cu domnul Murad (preşedintele FPTR – n. r.) că vom reîncepe lucrările, inclusiv tronsonul de autostradă care a fost semnat săptămâna trecută, după 15 septembrie. Cred că aşa trebuie să funcţioneze un parteneriat bun şi eficient, trebuie să existe comunicare, trebuie să existe deschidere şi trebuie să existe transparenţă.

Deci, până vineri, se vor termina toate lucrările începute, acolo unde se lucrează în momentul de faţă – la km 37, la km 90 – şi unde s-au mai deschis şantierele, urmând ca după 15 septembrie să reluăm toate lucrările în regim de urgenţă. O să am o întâlnire cu toţi cei care lucrează pe aceste contracte – pentru că vedeţi şi experienţa mediului privat contează foarte mult – să încerce să lucreze într-un termen cât mai scurt, inclusiv pe timpul nopţii, dar vorbim după 15 septembrie”, a afirmat Cuc.

Totodată, demnitarul a precizat că, după 15 septembrie, vor începe lucrările pe tronsonul București-Fundulea, astfel încât să nu fie devieri de trafic sau închideri de benzi.

„Deci, pe A2 se va circula pe ambele sensuri, pe toate firele după ziua de vineri când se vor închide toate lucrările care sunt acum în derulare pe A2. Termenul de 24 de luni probabil va fi prelungit pentru că este un lucru absolut normal şi logic să nu afectăm sezonul estival. Dacă ar fi fost o neputinţă a constructorului, aş fi luat măsurile aşa cum le ştiţi destul de drastice, dar, repet, eu mă voi consulta tot timpul când vine vorba de sezonul estival cu patronatele din turism”, a adăugat Cuc.

În plus, pentru reparaţiile care se prefigurează anul viitor la podurile Feteşti şi Cernavodă, şeful de la Transporturi a menţionat că se va păstra algoritmul.

„Pentru cele două poduri licitaţia este în derulare, vedem când se semnează contractele, dar vom merge pe acelaşi algoritm. Vom începe lucrările la începutul anului când ne va permite vremea – am stabilit să lucrăm până pe 1 mai – şi asta e foarte important de spus, vorbesc de acum înainte, de anul viitor – după care din momentul în care va începe sezonul estival până când se finalizează sezonul, pe 15 septembrie, vom face acea pauză. În acest timp, dacă sunt probleme, vom interveni pentru remedierea lor de urgenţă – vorbesc de sectorul Bucureşti – Fundulea, aşa am convenit, fără să închidem traficul decât pe un singur sens. Altfel, lucrările majore se vor face după 15 septembrie”, a mai spus Răzvan Cuc.

Urmăriți B1TV.ro și pe