Poliția Română: Restricții pentru TIR-uri pe Valea Oltului până la finalul lunii septembrie

Poliția Română: Restricții pentru TIR-uri pe Valea Oltului până la finalul lunii septembrie

Până la finalul lunii septembrie au fost impuse restricții de circulație pe DN7, Valea Oltului, pentru TIR-uri, în timpul weekend-ului. Vehiculele cu masa totală maximă admisă mai mare sau egală cu 7,5 tone vor circula doar într-un anumit interval orar.

Începând de vineri, restricții pentru TIR-uri pe Valea Oltului până la finalul lunii septembrie

Mai precis, potrivit unui comunicat transmis de Poliția Română, începând de vineri, 17 iulie 2020, și până la 30 septembrie 2020, se interzice circulația vehiculelor rutiere cu masa totală maximă admisă mai mare sau egală cu 7,5 tone, pe DN 7, pe segmentul Râmnicu-Vâlcea – Veștem, în zilele de vineri, între orele 14 – 22, respectiv sâmbătă și duminică, între orele 6 – 22.

Restricțiile au fost impuse pentru execuția lucrărilor aferente obiectivului „Prăbușire zid de sprijin și afectare corp drum”, km.238+000 – km.238+200.

În zona lucrărilor, semnalizarea este asigurată prin semafoare.

Ce variante ocolitoare pot accesa șoferii

Totodată, utilizarea traseului cu restricții de către vehiculele cu masa maximă admisă de până la 3,5 tone, este opțională, șoferii având variantele ocolitoare SN 7 Rm.Vâlcea – Brezoi – DN 7AVoineasa – DN 67C TransAlpina – Sebeș și Tg.Jiu – DN 67 Novaci – DN 67C TransAlpina – Sebeș.

”Vehiculele cu masa totală maximă admisă mai mare de 7,5 tone, dar mai mică sau cel mult egală cu 30 tone pot utiliza variante ocolitoare:

Rm.Vâlcea – DN 67 Tg-Jiu – DN 66 Bumbești Jiu – Petroșani – Deva

Filiași – DN 66 Tg-Jiu – Bumbești Jiu – Petroșani – Deva

Vehiculele cu masa totală maximă admisă mai mare de 7,5 tone, dar mai mică sau cel mult egală cu 40 tone pot utiliza variante ocolitoare:

Pitești – București – A3 Ploiești – DN 1A – Brașov DN1 – Veștem – Sibiu

Craiova – DN 6 Dr.Tr.-Severin – Caransebeș – DN 68 Hațeg – Deva”, menționează sursa citată.

Variantele ocolitoare sunt valabile și pentru sensul de retur.

Cine este exceptat de la interdicție

Poliția Română mai menționează că în anumite cazuri sunt făcute unele excepții de la interdicție.

Mai precis, vehiculele destinate exclusive transportului de persoane pot circula pe durmul restricționat.

De asemenea, autospecialele Ministerului Apărării Naționale și ale serviciilor de ambulanță, serviciilor publice comunitare pentru situații de urgență, vehiculele care efectuează transporturi în interes NATO sau al parteneriatului pentru pace, deținute sau utilizate în baza unui drept legal de către instituții ale statului cu atribuții în securitatea și siguranța națională, deținute sau utilizate în baza unui drept legal de către Administrația Națională a Penitenciarelor, deținute sau utilizate în baza unui drept legal de către C.N.A.I.R. S.A. și subunitățile sale sau deținute sau utilizate în baza unui drept legal de către Inspectoratul de Stat pentru Controlul Transportului Rutier și utilizate pentru activitatea de inspecție și control sunt exceptate.

Și autovehiculele specializate, inclusive vehiculele care efectuează transportul acestora, care participă la intervenții în caz de forță majoră, în caz de fenomene naturale care afectează căile de comunicații și telecomunicații, zone locuite și obiective de interes national pot circula pe acel segment.

Mai pot circula și mașinile deținute sau utilizate în baza unui drept legal de către riverani, care efectuează transporturi funerare, periculoase sau mărfuri perisabile, care efectuează transportul de echipamente, medicamente și alte asemenea de prim-ajutor și ajutoare umanitare în cazul unor calamități sau dezastre naturale, destinate prin construcție tractării vehiculelor avariate, inclusiv vehiculele tractate de acestea, care efectuează transporturi postale, specializate, destinate, prin construcție, salubrizării, cele care au puncte de încărcare/descărcare pe sectorul de drum restricționat și cele care transportă materiale destinate lucrărilor de refacere a drumului la km.238+000 – km.238+200.

Urmăriți B1TV.ro și pe