EXCLUSIV // Primăria Comarnic neagă informațiile potrivit cărora va introduce viniete pentru mașinile înmatriculate în București și Ilfov: ‘Nu este inițiat nimic de genul acesta. DN1 nu aparține de localitatea noastră’ (VIDEO)

EXCLUSIV // Primăria Comarnic neagă informațiile potrivit cărora va introduce viniete pentru mașinile înmatriculate în București și Ilfov: 'Nu este inițiat nimic de genul acesta. DN1 nu aparține de localitatea noastră' (VIDEO)

Gabriela Firea a anunțat săptămâna trecută că toate vehiculele care nu sunt înmatriculate în București sau în Ilfov vor intra în Capitală, de la 3 ianuarie 2020, doar după achitarea unei viniete, iar mașinile sub Euro 3 nu mai au voie să circule prin centrul Bucureștiului. La o săptămâna de la acest anunț, în spațiul public au apărut informații potrivit cărora o măsură similară ar putea fi luată și la nivelul orașului Comarnic.

Astfel, s-a vorbit despre faptul că primarul din Comarnic, oraș considerat a fi cel mai cel mai afectat de aglomerația de pe Valea Prahovei, ar intenționa să introducă viniete pentru autoturismele înmatriculate în București și Ilfov.

Informația a fost însă dezmințită de secretarul orașului Comarnic, Marilena Velcea, într-o declarație pentru B1.ro.

”Nu este vorba despre introducerea niciunei taxe. A fost întrebat domnul primar dacă are în vedere introducerea aceste taxe și pe raza localității noatre, ținând cont că este traversată de autoturismele care merg spre munte. A fost întrebat dacă ia în calcul introducerea acestei taxe așa cum a procedat doama Firea.

Domnul primar a precizat că ia în calcul posibilitatea, dar trebuie să se sfătuiască cu compartamentele de specialitate din cadrul aparatului propriu. Am avut o discuție și s-a ajuns la concluzia că nu putem pentru că DN1 nu aparține de localitatea Comarnic, este al Drumurilor Naționale și nu putem introduce această vinietă. La București este o altă situație. Nu se introduce nimic, nu este inițiat nimic de genul acesta. Nu as spus dânsul că introduce taxa pentru că nu poate face acest lucru. Nu că n-ar fi oportună având în vedere poluarea, dar asta este o altă problemă”, a explicat secratarul orașului Comarnic, pentru B1.ro.

Informația a fost confirmată și de primarul din Comarnic, Sorin Popa, într-o intervenție telefonică în cadrul Știrilor B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Potrivit propunerii făcute de Gabriela Firea, ”autoturismele care nu sunt înmatriculate în București și în zona metropolitană, adică județul Ilfov, la momentul pătrunderii în Capitală vor trebui să facă dovada că și-au achiziționat o vinietă: vinieta Oxigen B care va costa pentru o zi 10 lei, pentru un an 1900. (…) Cât privește mașinile neînmatriculate în București sau Ilfov și care au un grad mare de poluare, non-euro, euro 1 și euro 2, acestea nu vor avea acces în centrul Capitalei, zona cea mai poluată.

În ceea ce privește autoturismele înmatriculate în București și Ilfov, ele vor avea accesul interzis în zona centrală dacă sunt poluante, începând cu 1 ianuarie 2020. Este vorba despre mașinile non-euro, euro 1 și euro 2. Autoturismele euro 3, chiar dacă sunt înmatriculate în București sau Ilfov, vor trebui să plătească o vinietă, vinieta Oxigen C”, a explicat Gabriela Firea.