Bucureşti: Daniel Băluţă şi Gabriela Firea au inaugurat 7 staţii de încărcare a maşinilor electrice (VIDEO)

Bucureşti: Daniel Băluţă şi Gabriela Firea au inaugurat 7 staţii de încărcare a maşinilor electrice (VIDEO)

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, şi primarul general Gabriela Firea au participat vineri la lansarea primelor stații de încărcare a mașinilor electrice din cadrul proiectului „Program multianual de creștere a calității aerului și de sprijinire a mobilității electrice, nepoluante, prin dezvoltarea infrastructurii pentru încărcarea autovehiculelor electrice în Municipiul București”.

„Sunt extrem de bucuros că astăzi vedem rezultatul unei colaborări foarte eficiente între instituţia Primăriei Sectorului 4 şi Primăria Municipiului Bucureşti. Ne aflăm într-o parcare care a fost finalizată în acest an şi într-un moment extrem de important inclusiv pentru comunitatea noastră, când avem primele staţiile electrice.

În Sectorul 4 încă 3 parcări au astfel de dotări, urmând ca pe parcursul anului viitor prin colaborare cu PMB şi din efort propriu ca toate cele 12 parcări pe care 90% le-am finalizat, două mai sunt în lucru, să aibă staţii de încărcare electrică. Scopul pe care îl avem este de a reuşi să stipulăm în acest fel cetăţenii să achiziţioneze maşini electrice, consencinţa fiind aceea de a reduce poluarea”, a precizat Daniel Băluţă.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

În cadrul primei etape a proiectului, Primăria Municipiului București, prin Compania Municipală Energetică București, a amplasat 7 stații complet funcționale, care au fost montate în 3 parcări ale Primăriei Sectorului 4, după cum urmează: 4 stații de încărcare în parcarea din Str. Pridvorului, intersecție cu Str. Secerei, 2 stații în parcarea din str. Izvorul Rece și 1 stație în parcarea din str. Racoviţă (lângă depoul Societății de Transport București).

„Inaugurăm începând de astăzi 7 staţii de încărcare a maşinilor electrice în trei parcări de pe raza sectorului 4 a Municipiului Bucureşti. Timp de doi ani de zile Primăria Capitalei prin Compania Municipală Energetica va ampla 300 de astfel de staţii de încărcare pentru maşinile electrice, programul valorând în total 15 milioane de euro pentru că sunt două tipuri diferite de staţii, unele mai rapide de mai mari dimensiuni şi unele mai mici. Cele mai mici costă în jur de 4.000 de euro şi staţii mari 30-31.000 de euro”, a arătat primarul general Gabriela Firea.

Aceasta a subliniat importanţa creşterii numărului de maşini electrice folosite de români.

„În România nu sunt din păcate foarte multe maşini electrice, în jur de 1.600 înregistrate la RAR, dintre care 900 în Capitală, dar cred că acest început uşor timid trebuie să fie unul simbolic şi trebuie să fie de durată pentru că este o necesitate”, a mai precizat primarul general

Evenimentul, realizat in colaborare cu Primaria Sectorului 4, a avut loc în parcarea situată pe Str. Pridvorului, intersecție cu Str. Secerei (lângă Palatul Copiilor), în sectorul 4 al Capitalei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:07 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Visele sunt experiențele noastre astrale cele mai directe. Singura problemă cu ele e interpretarea (VIDEO)
23:47 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Despre conexiunile cu lumile astrale. „Primii ani de viață îi petrecem mai mult la nivel astral decât în plan fizic” (VIDEO)
23:10 - Adda, strictă când vine vorba de sănătate: „Dezinfectez tot de 100 de ori! Când dau mâna cu o persoană, merg și mă spăl după”
22:39 - Instituțiile statului român, în slujba plagiatorilor. Mecanismele prin care Nicolae Ciucă a fost salvat de Ministerul Educației, CCR și Parchetul General în scandalul plagiatului. Emilia Șercan: În PNL subiectul clar deranjează (VIDEO)
21:34 - Nicușor Halici, prefectul din Vrancea: În județ trebuia să fie cod roșu / Firmele contractate pentru deszăpezire nu și-au făcut deloc treaba. Decretarea stării de alertă ne ajută / Nu avem localități izolate (VIDEO)
20:48 - Anda Adam, ieșire nervoasă după ce a fost criticată pentru că folosește filtre de înfrumusețare: „Mai lăsați-mă, că m-ați zăpăcit!”
20:27 - Andi Vasluianu, ironii la adresa spectatorilor cărora le sună telefonul la teatru: „Vă rog, răspundeți, așteptăm”
19:59 - Maramureș: Ucrainean, bătut și răpit după ce a fost confundat. El nu vrea să depună plângere
19:36 - Fostul general Petr Pavel a câştigat alegerile prezidenţiale din Cehia. El e pro-UE și pro-NATO și susține ajutorul militar pentru Ucraina
19:08 - IGSU: 10 drumuri naţionale şi 37 judeţene sunt blocate din cauza zăpezii / Intervenţii în 60 de localităţi din 16 judeţe şi în Bucureşti