Volkswagen este acuzat de oficiali americani că refuză să coopereze în investigația privind scandalul emisiilor

Volkswagen este acuzat de oficiali americani că refuză să coopereze în investigația privind scandalul emisiilor
Foto: foxnews.com

Trei procurori generali din Statele Unite acuză  Volkswagen că invocă legea germană ca scuză pentru a nu prezenta documente impotante unor state care investighează grupul auto în scandalul emisiilor, informează Reuters.

Procurorul general din Connecticut, George Jepsen, a declarat că este”frustrant” faptul că ”în ciuda declarațiilor publice referioare la disponibilitatea de a coopera, de fapt, Volkwagen se opune cooperării invocând legea germană”.

La rândul său, procurorul general din New York, Eric Schneiderman, a susținut că grupul de procurori format pentru a investiga acest caz începe să-și piardă răbdarea.

Frustrarea este împărtășită și de procurorul general din Michigan, potrivit purtătoarei de cuvânt Megan Hawthorne. Aceasta a subliniat că, în ciuda opoziției grupului german, vor face tot posibilul pentru a duce investigația mai departe.

În schimb, Volkswagen se apără și spune că nu ezită să coopereze cu autoritățile americane.

”Suntem într-un permanent schimb de informații cu autoritățile americane și cooperăm strâns cu ele, dar nu comentăm investigațiile care se află în desfășurare”, a declarat un purtător de cuvânt al grupului.

Grupul Volkswagen face obiectul unor investigaţii în mai multe ţări, inclusiv în Germania. Compania a recunoscut că a echipat 11 milioane de maşini vândute în întreaga lume, dintre care 2,8 milioane în Germania, cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Pierderi de zeci de miliarde de euro, o pată pe marca Made in Germany şi milioane de clienţi înşelaţi. Asta a însemnat cel mai mare scandal din industria auto, provocat de Volkswagen.

Urmăriți B1TV.ro și pe