Cine schimbă România – Laura Ştefan, expertul anticorupţie care a ales să schimbe imaginea ţării din interior (VIDEO)

Cine schimbă România - Laura Ştefan, expertul anticorupţie care a ales să schimbe imaginea ţării din interior (VIDEO)
Foto: B1 TV

B1 TV continuă campania de conştientizare civică „Cine schimbă România”, lansată împreună cu mai multe canale media, care îşi propune promovarea publică a resurselor ce pot regenera societatea românească. Campania, cea mai amplă din presa noastră, se adresează tuturor românilor care pur şi simplu s-au săturat să mai fie spectatori la degradarea continuă a propriei ţări şi este deschisă oricui doreşte să se implice în promovarea oamenilor şi a soluţiilor care pot schimba cu adevărat România în bine.

Fiecare pas mic poate face diferenţa în viitor. Fiecare exemplu bun poate mişca un zid de netrecut. Aşa a pornit la drum Laura Ştefan, expert anticorupţie. Şi asta face zi de zi. O româncă ce a avut şansa să plece, dar a preferat să rămână aici să ne dea un exemplu. A absolvit Dreptul la Universitatea Bucureşti, dar are şi un Master la Cambridge University, iar de 7 ani duce una dintre cele mai grele lupte – împotriva corupţiei.

Drumul Laurei Ştefan în dificila luptă anticorupţie a pornit în 2005, în Ministerul Justiţiei. Abia ce revenise în România de la studii din Anglia. În momentul acela a decis că trebuie să pună umărul la schimbarea imaginii României.

„Domeniul care mi-a fost alocat a fost acesta al luptei anticorupţie. Era 2005, presiunea pe România era foarte mare să facă ceva în privinţa luptei împotriva corupţiei – mai ales a corupţiei la nivel înalt – şi cred că aşa a început totul”, povesteşte Laura Ştefan.

A lucrat în mai multe ţări din Europa, dar a rămas să clădească un sistem sănătos aici, acasă. Laura Ştefan încearcă să schimbe pe cât posibil societatea românească. Lucrurile nu au stagnat, dar susţine că încă mai sunt multe de pus la punct.

„S-au făcut progrese uriaşe în ceea ce priveşte justiţia română şi cred că, dacă cineva ar compara anul 1990 cu anul 2012 ar vedea aceste progrese imense. (…) Aş zice că există şi lucuri bune şi lucruri mai puţin bune în ceea ce priveşte justiţia, însă cred că suntem pe drumul cel bun, cred că facem ceea ce trebuie”, susţine expertul anticorupţie.

Laura Ştefan îşi doreşte pentru România, pe lângă un viitor mai bun, oameni care să fie daţi exemplu în faţa viitoarelor generaţii.

„Sigur că asta creează e o problemă în societatea românească, lipsa unor modele spre care să privească atât tinerii, cât şi cei mai maturi dintre noi şi lipsa unor valori, până la urmă, la nivelul societăţii. (…) Cred că numai la presiunea noastră, a celor din afară, se va schimba ceva în România”, mai spune Laura Ştefan.  

O presiune la care nu renunţă. Zi de zi, Laura Ştefan duce lupta împotriva corupţiei, cu speranţa că fiecare pas face viitorul mai bun.

Interviu cu Laura Ştefan, expert anticorupţie

Embed:
 
Urmăriți B1TV.ro și pe