Cancelarul Germaniei nu poate salva Deutsche Bank: „Merkel nu își permite să intervină în această criză”

Cancelarul Germaniei nu poate salva Deutsche Bank: „Merkel nu își permite să intervină în această criză”
foto:www.zerohedge.com

Presiunile făcute de guvernul Merkel asupra altor state în vederea adoptării unei atitudini dure față de propriile instituții financiare aflate într-o criză, o situează acum pe Angela Merkel în incapacitatea de a acționa în criza Deutsche Bank.

Autoritățile germane au negatzvonurile apărute în presă săptămâna trecută, prin care statul german ar avea un plan de salvare al celei mai mari bănci din Germania.

Vineri, acțiunile Deutsche Bank au scăzut alarmant la un minim istoric, semn al agravării crizei provocată de amenda autorităților americane de 14 miliarde pentru vânzarea de titluri de valoare garantate cu credite ipotecare.

Un cotidianbavarez a avertizat că Angela Merkel își va minți cetățenii dacă va ajuta financiar banca și va suferi un dezastru la viitoarele alegeri.

„Germania, care a insistat în repetate rânduri ca Italia și alte țări să adopte politici dure față de băncile cu probleme, nu poate fi pusă în ipostaza de a fi mai blândă cu banca ei numărul 1”, relatează Frankfurter Allgemeine.

„Cancelarul Merkel nu vrea să acorde ajutor financiar de stat pentru Deutsche Bank. Nu-și permite din cauza politicii duse de Berlin, extremde dură în ceea ce privește salvarea băncilor din Italia”, a mai scris publicația.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:59 - Rusia: Atacuri în Daghestan. Şase poliţişti şi un preot au fost ucişi (VIDEO)
23:46 - Patru oameni au mai rămas în cursa pentru șefia USR. Cristian Seidler vrea un tandem – el, la conducerea partidului, Elena Lasconi – candidata USR la prezidențiale (VIDEO)
23:14 - IPS Teodosie, sfaturi în căsnicie: Recomandarea pentru femeile care nu vor să aibă relaţii cu soţii lor
22:52 - Botoșani: Accident de muncă o fabrică de lactate. Patru bărbaţi au căzut într-un bazin de decantare / UPDATE: Toți cei patru au murit. Printre ei e și directorul fabricii
22:33 - De ce-și găsesc fetele tot mai greu iubiți? Jorge: „Băieții zici că s-au ascuns în gaură de șarpe. Sau dacă sunt, n-ai ce să faci cu ei, că nu sunt destul de maturi. Băi băieți, hai să ne revenim un pic!”
21:59 - „A murit ca un câine”. Văduva victimei lui Mario Iorgulescu e disperată, după ce a aflat că pedeapsa acestuia cu închisoarea a fost anulată: „Nu mai rezist, nu mai suport”
21:26 - Connect-R, dezvăluiri emoționante despre părinții săi: Mama vinde și acum ziare la tarabă. Tata este un copil și așa a rămas toată viața
21:05 - Irina Columbeanu are planuri mari. În ce țară din Europa își dorește să studieze: „Vreau să merg la o școală de medicină. Sunt foarte pasionată de acest subiect”
20:41 - Ca-n filmele de comedie: Cum s-a ales un hoț beat cu încă două acuzații, pe lângă cea de furt calificat
20:22 - Nouă metodă de înșelăciune – „coletul”. Recomandările polițiștilor