CORONAVIRUS | Banca Centrală din Coreea de Sud plasează bancnotele în carantină timp de două săptămâni. Chiar ar putea să ardă câteva dintre ele

CORONAVIRUS | Banca Centrală din Coreea de Sud plasează bancnotele în carantină timp de două săptămâni. Chiar ar putea să ardă câteva dintre ele
foto: Pixabay

Banca centrală din Coreea de Sud (BOK) a anunțat, vineri, că plasează în carantină bancnotele pentru o perioadă de două săptămâni, precum și că ia în calcul să ardă o parte dintrel ele, într-o încercare de a limita răspândirea noului coronavirus.

Unitatea bancară va trece bancnotele și printr-un proces de „spălare” la temperaturi înalte, cum face întotdeauna, înainte de a le lansa în circulație.

„Toți banii cash care vin în banca centrală din băncile locale, Banca din Coreea (n.r. – de Sud) îi vor fi ținuți în siguranță timp de două săptămâni, având în vedere că, în general, virusul moare după nouă zile”, a spus un oficial BOK pentru Reuters.

Vineri dimineață, autoritățile din Coreea de Sud confirmau alte 196 de noi cazuri de infecție cu coronavirus, astfel că bilanțul total al îmbolnăvirilor trecea de 6.200, ceea a generat restricții pentru călătorii sud-coreeni din partea a aproape 100 de state.

Procedurile de rutină de incinerare a bancnotelor murdare colectate din toată țara au devenit, la rândul lor, mai stricte, pentru combaterea COVID-19, în una dintre cele mai afectate state din afara Chinei, a spus un oficial sud-coreean, sub condiția anonimatului.

Procesul obișnuit pentru igienizarea banilor în Coreea de Sud presupune încălzirea bancnotei până la 150 de grade Celsius, pentru una – trei secunde, petnru ca mai apoi să fie ținute la 42 de grade după împachetare – procedeu care efectiv dezinfectează banii, susține BOK.