O nouă CRIZĂ FINANCIARĂ lovește România: Totul scade cu 50%

O nouă CRIZĂ FINANCIARĂ lovește România: Totul scade cu 50%

Previziuni sumbre pentru viitorul financiar au fost lansate de Mark Mobius, cel care se ocupă de gestionarea Fondul Proprietatea.

Potrivit acestuia, piețele de capital vor primi o grea lovitură și se vor confrunta cu inevitabile corecții. „Ar putea exista o corecție substanțială pe piețe”, a declarat Mark Mobius, pentru CNBC.

Acesta prevede o ajustare de 30-40% atât pentru piețele dezvoltate, cât și pentru piețele emergente, așa cum este cazul României. Mobius a subliniat impactul pe care schimbările politice le pot exercita asupra evoluțiilor bursiere: „Orice eveniment ar putea fi un factor declanșator”, a explicat el.

Pe de altă parte, Mobius a precizat că pe termen lung piețele emergente vor face vor evolua pozitiv dar că pe termen scurt corecțiile vor fi inevitabile și vor avea un efect dramatic.

În România, declarațiile Mark Mobius au fost primite cu îngrijorare. “Așteptați-vă la o scădere de 50% la Fondul Proprietatea și la toată bursa românească”, a scris brokerul Cristian Sima.

Ultima oră
19:11 - Răzvan Fodor, totul despre cum s-a schimbat căsnicia lui după serialul Adela, de la Antena 1: A fost un an greut pentru toți
18:51 - Incendiu violent joi seară în județul Prahova. Mai multe case au fost cuprinse de flăcări
18:50 - Comisia Europeană: WhatsApp trebuie să informeze mai bine utilizatorii cu privire la utilizarea datelor lor cu caracter personal / Avertismentul comisarului pentru Justiție
18:47 - Moțiune de cenzură în Grecia după ce ninsoarea a blocat drumurile din țară. „Mii de oameni lăsați la cheremul vremii rele” (VIDEO)
18:37 - Antena 1 pregătește o nouă emisiune. Ce vedete vor participa la „Dancing on ice – Vis în doi”
18:35 - Noul selecționer speră la EURO 2024. Edi Iordănescu: O să dau tot ce am mai bun pentru echipa națională și la final să dea Dumnezeu să mergem împreună în Germania pentru turneul final
18:29 - Curtea Supremă a decis: Furtul comis cu masca de protecție pe față reprezintă furt calificat
18:17 - Imaginea Poștei Române, folosită prin SMS-uri în atacuri informatice. „Scenariul propus de atacatori este clasic”
18:09 - Dan Vîlceanu: România și-a îndeplinit obiectivele din PNRR până în prezent. Suntem, probabil, singurul stat care are implementat un sistem IT pentru monitorizarea Planului (VIDEO)
18:04 - Dan Vîlceanu: Nu există niciun fel de discuție privind renegocierea PNRR / 9,4% din PIB, cel mai mare procent alocat pensiilor până acum. Trebuie să ne concentrăm pe reforma sistemului și pe eliminarea inechităților (VIDEO)