Cum îşi BATE JOC Guvernul Dăncilă de fondurile europene şi de asistenţa tehnică GRATUITĂ oferite pentru construirea autostrăzii A8 (FOTO)

Cum îşi BATE JOC Guvernul Dăncilă de fondurile europene şi de asistenţa tehnică GRATUITĂ oferite pentru construirea autostrăzii A8 (FOTO)
Sursă foto: Asociația România Fără Gropi

Guvernul Românieinu a cerut nici banii şi nici asistență tehnică pentru finanțarea studiului de fezabilitate a autostrăzii A8, a precizat deputatul USR, Iulian Bulai, într-o postare de pe Facebook, de joi.

Asta deşi Uniunea Europeană poate să asigurepână la 85% din fondurile necesare completării studiului – obligatoriu pentru demararea construirii autostrăzii.În plus, UE putea asigura Guvernului României asistență tehnică gratuită.

„Uniunea Europeană poate să asigure în mod gratuit până la 85% din fondurile necesare pentru completarea acestui studiu. Mai mult decât atât, putea asigura asistență tehnică gratuită”, a scrisIulian Bulai pe Facebook.

„Deci nici bani suficienți de la buget nu au alocat și nici bani de la Uniunea Europeană nu au cerut. Deși puteau primi acești bani în mod gratuit”, a adăugat deputatul.

Autostrada A8 este inclusă pe lista priorităţilor Guvernului României, atât în Programul de Guvernaredin 2017, cât şi în cel de pe intervalul2018-2020.Ea ar urma să fie construită pe ruta Târgu Mureș-Târgu Neamț şi ar trebui să aibă o lungime de 210 km. Și teoretic, ea ar trebui finalizată anul acesta.

„Eram curios dacă guvernul Dăncilă a cerut deja acești bani oferiți de Uniunea Europeană sau sprijinul tehnic disponibil. Am pus această întrebare comisarului Corina Crețu. Răspunsul primit este că România n-a cerut nici banii, nici asistența tehnică”, a completatIulian Bulai.

Pe pagina Comisiei Europene, România figurează cu o rată de absorbţie de 28% din cei 36,7 miliarde de euro alocaţi pentru intervalul 2014-2020. Pagina Ministerului Fondurilor Europene este neactualizată de la 1 februarie, ea indicând o rată de absorbţie de 25,83%.

„Legea 291/2018 pentru autostrada A8 a intrat deja în vigoare. PSD a alocat doar 2 milioane de euro (plus un credit de angajament de 4 milioane de euro) din 158 milioane de euro necesare pentru completarea studiului de fezabilitate. Prea puțin”, a mai spus Iulian Bulai.

Foto: Fragment din Programul de Guvernare 2018-2020 (pagina 158)

Foto: Răspunsul comisarului CorinaCreţu privind finanțarea autostrăzii A8 (sursă foto: Facebook / Iulian Bulai)

Ultima oră
00:18 - Raed Arafat: DSU nu se bagă peste Ministerul Sănătăţii, atribuțiile sale sunt stabilite prin lege/ DSU nu este un om. Dacă deranjează şeful – păstrezi sistemul, scapi de om
00:03 - Cornel Constantiniu cedează în fața bolii. Artistul nu mai poate vorbi
23:59 - Dosare penale de ucidere din culpă în cazurile a 13 pacienți COVID-19 decedați la secția ATI a Spitalului Județean din Sibiu
23:31 - Daniel Funeriu, despre testarea COVID a copiilor: Dacă elevii și profesorii germani pot să facă acest lucru, nu cred că suntem noi mai slab dotați / E nevoie de un efort suplimentar al tuturor / Anul școlar trebuie prelungit (VIDEO)
23:29 - Elena Merișoreanu a primit o veste ce i-a schimbat viața! Artista nu a mai putut să iasă pe scenă
23:11 - Ce spune Gina Pistol, despre revenirea la „Asia Express”: „Se duce o luptă în mine”
22:53 - Daniel Funeriu: Politicianul român vrea descentralizare când vine vorba să cheltuiască bănuții de la Guvern. Când trebuie să-și asume responsabilități, brusc nu-i capabil să ia simple decizii (VIDEO)
22:52 - Răzvan Simion vorbește, pentru prima dată, despre cuceririle sale amoroase „Mi-a fost foarte greu”
22:47 - Kelemen Hunor: I-am cerut ambasadorului Germaniei să sprijine aderarea României la Schengen şi încetarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare
22:17 - Cristian Diaconescu (PMP): România putea beneficia cu trei luni mai devreme de primii bani din PNRR. Prostia și hoția nu sunt scuze (VIDEO)