EuroNews: România era singura țară din UE care nu avea TVA diferențiat la alimente. Acum a redus taxa la 9%

EuroNews: România era singura țară din UE care nu avea TVA diferențiat la alimente. Acum a redus taxa la 9%
Foto: economica.net

România era singura țară din Uniunea Europeană care nu avea TVA diferențiat pentru alimente, pâinea fiind singura excepție. Dar acum, Bucureștiul a redus taxa pe valoare adăugată de la 24 la nouă la sută pentru toate alimentele, precum și pentru băuturile nealcoolice și serviciile de catering, scrie Euro News.

Românii cheltuiesc aproape o treime din veniturile lor pe mâncare, o diferență mare față de media de 18 la sută din UE. Conform unui sondaj INSCOP recent efectuat, măsura a fost bine primită de 84 la sută dintre români.

Guvernul estimează că noua măsură va avea un impact de 4,1 miliarde de euro la bugetul de stat până în 2018.

Ultima oră
22:17 - Nicușor Dan, despre angajații STB: Mâine dimineaţă, cine nu va ieşi, o să răspundă / Plângerea penală este deja depusă
22:14 - Britney Spears, „la cuțite” cu sora ei mai mică: „Ea nu a fost niciodată lângă mine”
22:09 - România ar putea impune sancțiuni economice Rusiei. Ministrul de Externe: „Efectul cumulat va fi foarte puternic” (VIDEO)
21:41 - Sindicalistul de la STB, responsabil pentru greva care a blocat Capitala: „Politica o fac în Consiliul General. La mine nu a venit decizia instanței privind suspendarea protestului” / Greva ar putea continua
21:40 - S-a aflat cine este „victima” lui Carla’s Dreams! Cui îi sunt dedicate versurile din ultima piesă: „Ce paradox…suferința ta înseamnă muzică de calitate pentru noi” (video)
21:05 - România, gata să primească militari francezi. Reacția lui Bogdan Aurescu, ministrul de Externe, după anunțul lui Emmanuel Macron (VIDEO)
21:00 - STB transmite că personalul implicat în protestele de joi refuză să îşi reia activitatea. Greva ar putea continua și vineri
20:40 - Bella Hadid a trecut prin calvar. Mărturii dureroase despre perioada în care se gândea la sinucidere: „Era tot mai greu să ies fără să beau pentru a-mi calma nervii”
20:39 - Creșterea prezenței trupelor americane în România, obiectiv prioritar pentru Guvern. Bogdan Aurescu, ministrul de Externe: „E nevoie să accelerăm procesul de planificare” (VIDEO)
20:28 - Bogdan Aurescu, despre tensiunile de la granița cu Ucraina: „După 2014 asistăm la o deteriorare a situației de securitate în regiune”