Guvernul a lansat programul "A doua casă": Aproape 140.000 de români care au în derulare un credit luat prin "Prima Casa" vor putea beneficia de această inițiativă

Guvernul a lansat programul "A doua casă":  Aproape 140.000 de români care au în derulare un credit luat prin "Prima Casa" vor putea beneficia de această inițiativă
Foto: redesteptarea.ro

Guvernul a lansat programul „A doua casă”, inițiativă ce  îi vizează pe cei care şi-au cumpărat o locuinţă prin „Prima Casă” şi vor să se mute într-o locuinţă mai mare, informează B1 TV.

 Normele de aplicare au fost adoptate în şedinţa săptămânală a Executivului. De noul program vor putea beneficia aproape 140.000 de români care au în derulare un credit luat prin Prima Casa.

Beneficiarii trebuie sa demonstreze cu documente faptul ca au achitat creditul iniţial. Apoi, trebuie sa îşi ia angajamentul ca pentru o perioada de 5 ani de la data achiziţionarii, nu vor înstraina nou imobil.

 ”S-au reglementat două noi aspecte, prima este posibilitatea pe care o au beneficiarii programului de a trece de la o locuință mica la una mai mare, fie ca valoare, fie ca suprafață, precum și un set de reglementări privind unele aspecte tehnice rezultate din practica derulării de până acum a programului„, a spus Corneliu Calotă, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Ultima oră