Hipermarketurile, practici abuzive asupra producătorilor (VIDEO)

Hipermarketurile, practici abuzive asupra producătorilor (VIDEO)
Foto: B1 TV

Românii dau trei sferturi din venituri pe mâncare, însă de cele mai multe ori nu plătesc pentru calitatea alimentelor, ci suportă taxele impuse de hipermarketuri, informează B1 TV.

În ţara noastră, producătorii plătesc şi mai scump, adică aproape 10.000 de euro pentru taxa de intrare în marile magazine.

La aceasta se adaugă cea de raft, de circa 2000 de euro pentru fiecare tip de produs. Astfel, producătorii scot sume colosale din buzunar chiar şi pentru publicitate sau listarea preţurilor.

Aşa că tot cumpărătorii rămân cu mai puţini bani în portofel.

Un studiu realizat încă din 2009 în 17 ţări europene arată că reţele marilor magazine duc o politică abuzivă în ceea ce-i priveşte pe producători. În această situaţie se află şi România.

”Oricine ar fi nemulţumit, să i se ceară orice fel de taxă. Şi eu sunt nemulţumit, şi toată lumea este nemulţumită. Unii dintre ei fac presiuni mai mari pentru creşterea taxe”, a declarat Sorin Minea, președinte Romalimenta într-o intervenție telefonică la B1 TV.

Producătorii spun că Parlamentul European a tot încercat să facă o lege care să reglementeze situaţia, însă producătorii români se arată pesimişti.

”Implicarea statului în această problemă este iluzorie. Nu poate exista. Singura soluţie ar fi ca procesatorii să înţeleagă că a accepta creşterea de taxe la infinit constituie o greşeală fundamentală”, a mai spus Minea.

Astfel, cumpărătorii ajung să plătească mult chiar şi pentru produsele de proastă calitate şi asta pentru că marile magazine cumpără marfă ieftină că să facă loc şi taxelor de la raft.

Hipermarketurile, practici abuzive asupra producătorilor

Tags: