INSCOP: Majoritatea românilor consideră că reducerea TVA-ului la 9% pentru alimente și băuturile nealcoolice este o măsură bună pentru ei și economie

INSCOP: Majoritatea românilor consideră că reducerea TVA-ului la 9% pentru alimente și băuturile nealcoolice este o măsură bună pentru ei și economie
Foto: m.ziare.com

Un sondaj realizat de INSCOP cu privire la efectele reducerii TVA-ului la 9% pentru alimente și băuturi nealcoolice arată faptul că majoritatea românilor cred că această măsură este bună atât pentru ei, cât și pentru economie.

Astfel, 83,8% spun că „reducerea TVA la alimente și băuturi nealcoolice este o măsură bună pentru mine personal”, doar 5% având o părere contrară. În același timp, 78,2% dintre respondenți sunt de acord că această măsură este bună pentru economie în general, iar 5,9% își exprimă dezacordul față de această afirmație.

34,5% dintre respondenți consideră însă că „taxele și impozitele mai mici înseamnă mai puțin bani pentru sănătate, educație și infrastructură”, în timp ce 38,8% nu sunt de acord cu această afirmație. 26,7% nu și-au format o opinie despre acest subiect sau refuză să răspundă, scrie Agerpres.

În privința prețurilor, 37,7% dintre români sunt de părere că prețurile vor fi mai mici, dar nu se va respecta integral scăderea TVA. 32,8% consideră că prețurile la alimente și băuturi nealcoolice nu se vor micșora deloc iar 19,3%, că vor scădea, respectându-se integral reducerea TVA.

Peste jumătate dintre respondenți sunt de părere că scăderea TVA se va resimți în reducerea prețurilor la raft.

Urmăriți B1TV.ro și pe