Măsuri radicale în China. Regimul comunist are de gând să concedieze 6 milioane de oameni (VIDEO)

Măsuri radicale în China. Regimul comunist are de gând să concedieze 6 milioane de oameni (VIDEO)
Foto: yoda.ro

Măsuri radicale în China. Regimul comunist are de gând să concedieze 6 milioane de oameni pentru a reduce cu 23 miliarde de euro.

Liderii comuniști de la Beijing vor să facă o curățenie în industria siderurgică și în minerit. Premierul chinez a anunțat încă din decembrie că va închide firme zombi, aşa cum sunt numite societăţile neperformante,k informează B1TV.

După două decenii de creștere economică continuă, liderii comuniști de la Beijing vor să facă un pas înapoi și anunță un program de restructurare în industria siderurgică și în minerit. Astfel, aproximativ 6 milioane de muncitori din aceste sectoare vor intra în șomaj în următorii 3 ani, pentru a diminua efectele supraproducției și poluării excesive.

Cifra a fost deja anunțată de oficiali care au estimat că o astfel de concediere masivă ar putea avea costuri de aproximativ 23 de miliarde de dolari.

Analiștii vorbesc de un efect în lanț care ar putea afecta și industrii conexe.

Premierul Li Keqiang a anunțat încă din decembrie că închiderea „firmelor zombi” va fi o prioritate a guvernului chinez pentru anul acesta.

Termenul „zombi” vizează acele companii chineze care și-au restrâns activitatea, dar nu au efectuat concedieri.

Sectoarele industriale ineficiente ale Chinei au angajat în urmă cu 3 ani aproximativ 37 de milioane de lucrători și sunt responsabile pentru aproape jumătate din datoria publică a țării.

 Practic concedierea masivă a celor 6 milioane de oameni reprezintă o premieră în ultimii 15 ani. În anul 1998 însă, timp de 5 ani, restructurarea locurilor de munca din întreprinderile de stat a creat aproximativ 28 de milioane de șomeri pentru care s-a alocat suma de peste 11 miliarde de dolari în beneficii sociale și programe de reconversie profesională.

Alte industrii afectate ar putea fi cea a cimentului și a construcțiilor navale.

Ministrul chinez al muncii și protecției sociale, Yin Weimin, a anunțat un prim val de 1,8 milioane de disponibilizări, fără a menționa perioada în care oamenii vor rămâne șomeri.

Măsuri radicale în China. Regimul comunist are de gând să concedieze 6 milioane de oameni

#DIRECT_ONE_yoaciv#

Urmăriți B1TV.ro și pe