Ministerul Turismului, colaborare cu Prințul Charles pentru promovarea turismului în Carpați

Ministerul Turismului, colaborare cu Prințul Charles pentru promovarea turismului în Carpați
Foto: telegraph.co.uk

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Eduard Hellvig, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că Guvernul elaborează o strategie împreună cu Prințul Charles, fiul suveranei Marii Britanii, cu scopul de a promova turismul în Carpați.  Colaborarea Ministerului Turismului cu Prinţul Charles a început însă încă de anul trecut, atunci când fostul ministru Elena Udrea s-a întâlnit cu Prințul de Wales la reședința sa oficială de la Londra. Cu această ocazie, Elena Udrea a discutat pentru prima oară cu prinţul despre planurile de promovare a turismului românesc.

În ceea ce priveşte actualul proiect, Eduard Hellvig a spus că la nivelul Secretariatului General al Guvernului (SGG) există un secretariat tehnic care coordonează o strategie pentru dezvoltarea turismului în Carpaţi, iar săptămâna trecută au avut loc discuții cu consilieriul Prinţului Charles în acest scop, conform Mediafax.

„Săptămâna trecută am avut o întâlnire cu consilierul Prinţului Charles, acesta a fost la Ministerul Dezvoltării, unde am avut o discuţie în care i-am mulţumit excelenţei sale Prinţului Charles pentru efortul pe care l-a făcut şi pentru sprijinul permanent pe care l-a avut pentru (proiectele) Guvernului României. Vreau să ştiţi că la nivelul SGG există un secretariat tehnic care coordonează o strategie pentru dezvoltarea turismului în Carpaţi”, a declarat Eduard Hellvig.

Acesta a adăugat că ar trebui promovat turismul de nișă, turismul cutural, ceea ce are România unic de oferit. Utilizarea acestora ar duce la crearea de noi locuri de muncă și beneficii în economie.

“Avem lucruri care pot fi promovate, acesta e motivul pentru care vorbesc de turismul de nişă, de turismul cultural, de lucruri care există aici – tradiţii, cultură, care ne stau la îndemână şi trebuie să le utilizăm în aşa fel încât să creăm locuri de muncă şi plusvaloare în economia naţională”, a spus ministrul.

Hellvig a precizat că parteneriatul vizează atât promovarea Carpaţilor, cât şi proiecte punctuale. De asemenea, s-ar putea întâlni personal cu Prințul în această vară, pentru a discuta pe această temă.

Urmăriți B1TV.ro și pe