Ministrul Finanțelor: Cel puțin 2.000 de bonuri fiscale, câștigătoare la loterie. Următoarea extragere va avea loc în luna iunie (VIDEO)

Ministrul Finanțelor: Cel puțin 2.000 de bonuri fiscale, câștigătoare la loterie. Următoarea extragere va avea loc în luna iunie (VIDEO)
Foto: B1 TV

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a vorbit marți, în cadrul emisiunii ”Ultimul cuvânt”, de pe B1 TV, despre extragerea organizată luni la loteria bonurilor fiscale, precizând că, potrivit estimărilor din acest moment, ar exista cel puțin 2.000 de câștigători.

”Sunt câteva cifre estimative (privind numărul de câștigători la loteria bonurilor fiscale – n.r.), undeva la cel puțin 2.000 de bonuri ar fi fost emise la acea valoare, în acea zi. Acum trebuie să așteptăm cele 30 de zile pentru depunerea bonurilor câștigătoare de către proprietarii lor și apoi vom ști exact câți anume, cât va fi câștigul pe persoană. Suma de un milion de lei se împarte exact la numărul de bonuri declarate. Este o campanie extrem de utilă, o campanie foarte bună demarată tocmai pentru a stimula solicitarea bonului fiscal pentru orice bun cumpărat. Este un pas foarte bun”, a explicat ministrul Finanțelor.

„Prima extragere al fost cu ocazia sărbătorilor de Paște. Cea de-a doua va fi în luna iunie pentru aprilie și pentru mai. Deci cele două luni vor fi acoperite cu o extragere în luna iunie. Iar după aceea intrăm pe prevederea normală, prevăzută de ordonanța 10/2015 care spune că lunar, începând cu luna iunie, se vor organiza astfel de loterii pentru bonurile fiscale”, a mai precizat Eugen Teodorovici.

Ministrul Finanțelor a mai declarat și că ia în calcul și organizarea altor tombole pentru a stimula anumite zone din economie, unde evaziunea fiscală este ridicată.

”Eu mă gândesc să inițiem chiar și tombole, poate lunare, pe lângă cele care se vor organiza, pentru a stimula anumite zone din economie, acolo unde poate evaziunea fiscală este una ridicată. De exemplu, în sectorul legume-fructe”, a mai spus ministrul Finanțelor.

Ministrul Finanțelor, despre loteria bonurilor fiscale

Urmăriți B1TV.ro și pe