Ministrul german al economiei îl critică pe Barroso: „E iresponsabil să pui sub semnul întrebării politica de consolidare bugetară”

Ministrul german al economiei îl critică pe Barroso: „E iresponsabil să pui sub semnul întrebării politica de consolidare bugetară”
Foto: haz.de

Ministrul german al Economiei, Philipp Rosler, l-a acuzat pe șeful Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, că a pus sub semnul întrebării de o manieră „iresponsabilă” politica de consolidare bugetară în Europa.

„Este iresponsabil când un președinte al Comisiei Europene pune sub semnul întrebării politica de consolidare bugetară în țările UE”, a spus Philipp Rosler în Germania, potrivit AFP.

Pentru a combate „durabil” cauzele crizei datoriei în Europa, ministrul liberal consideră că este de datoria statelor europene să-și consolideze bugetele.

„Trebuie să întărim creșterea. Și să consolidăm bugetele. Trebuie să facem economii. Germania a dat exemplul bun. Nu cheltuim mai mult. Ci mai puțin”, a subliniat liderul liberalilor.

Rosler a reamintit că Germania va prezenta anul viitor primul său buget echilibrat în ultimii 40 de ani.

 

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:14 - IPS Teodosie, sfaturi în căsnicie: Recomandarea pentru femeile care nu vor să aibă relaţii cu soţii lor
22:52 - Botoșani: Accident de muncă o fabrică de lactate. Patru bărbaţi au căzut într-un bazin de decantare / UPDATE: Toți cei patru au murit. Printre ei e și directorul fabricii
22:33 - De ce-și găsesc fetele tot mai greu iubiți? Jorge: „Băieții zici că s-au ascuns în gaură de șarpe. Sau dacă sunt, n-ai ce să faci cu ei, că nu sunt destul de maturi. Băi băieți, hai să ne revenim un pic!”
21:59 - „A murit ca un câine”. Văduva victimei lui Mario Iorgulescu e disperată, după ce a aflat că pedeapsa acestuia cu închisoarea a fost anulată: „Nu mai rezist, nu mai suport”
21:26 - Connect-R, dezvăluiri emoționante despre părinții săi: Mama vinde și acum ziare la tarabă. Tata este un copil și așa a rămas toată viața
21:05 - Irina Columbeanu are planuri mari. În ce țară din Europa își dorește să studieze: „Vreau să merg la o școală de medicină. Sunt foarte pasionată de acest subiect”
20:41 - Ca-n filmele de comedie: Cum s-a ales un hoț beat cu încă două acuzații, pe lângă cea de furt calificat
20:22 - Nouă metodă de înșelăciune – „coletul”. Recomandările polițiștilor
19:59 - Cu cât a crescut datoria guvernamentală. Datele oficiale publicate de Ministerul Finanţelor
19:36 - Aproape 50.000 de cazuri de violență domestică în primele cinci luni ale acestui an. Femeile și copiii, principalele victime