Mugur Isărescu: În România încă avem mai multe prețuri care cresc, decât prețuri care scad (VIDEO)

Mugur Isărescu: În România încă avem mai multe prețuri care cresc, decât prețuri care scad (VIDEO)

Prețurile nu vor scădea, chiar dacă s-a redus TVA-ul, avertizează guvernatorul Băncii Naţionale a României. Mugur Isărescu a explicat astăzi într-o conferinţă de presă că, pentru anumite produse şi servicii, efectul nu va fi cel aşteptat de populaţie, transmite B1 TV.

„În România încă avem mai multe prețuri care cresc, decât prețuri care scad, de aici și percepția pe care nu trebuie să o blamăm a populației că preturile încă cresc. Pentru că sunt mii de prețuri într-un magazin, fiecare are percepția lui, se uită și simte care este mișcarea prețurilor”, a declarat Mugur Isărescu.

Mugur Isărescu despre scăderea TVA-ului și creșterea prețurilor produselor

#DIRECT_ONE_xo7phc#

Guvernatorul Băncii Naţionale a României a mai transmis că 2016 va fi un an. surprinzător.

„Credem ca anul 2016 se anunță un an tumultos.Nu stiu daca e cuvantul cel mai potrivit, si nu negam acest lucru, dar obsrevam ca multe dintre valuri sunt relativ mai departe de Romania si mai observam ca economia romaneasca, pietele inclusiv d exemplu piata valutara pot sa lucreze cu aceste valuri”, a explicat Mugur Isărescu.

Banca Naţională a României a modificat la 1,4% rata inflaţiei pentru acest an, in crestere cu 0,3 puncte procentuale fata de prognoza anterioara, de 1,1%, potrivit datelor prezentate de guvernatorul BNR. Pentru 2017, Banca Naţională a prognozat o inflaţaie de 3,4 la sută iar ţina băncii centrale este de 2,5 la sută.

Urmăriți B1TV.ro și pe