Ponta: Nu avem niciun dolar de dat către FMI, dar în actualul context internațional sprijinul instituțiilor financiare este important

Ponta: Nu avem niciun dolar de dat către FMI, dar în actualul context internațional sprijinul instituțiilor financiare este important

Premierul Victor Ponta a susținut în deschiderea ședinței de guvern că România nu are niciun dolar de dat către FMI, dar este important ca, în contextul internațional actual, să punem să ne sprijinim pe instituțiile financiare internaționale.

”Punctul nostru de vedere legat de noul acord preventiv este acesta: nu avem de dat niciun dolar și nu avem voie să împrumutăm niciun dolar. Totuși, într-o perioadă atât de tulbure în plan internațional,  faptul că ne putem sprijini pe instituțiile financiare internaționale este un lucru pozitiv”, a afirmat Victor Ponta.

Anterior, acesta a afirmat că va discuta cu membrii coaliției de guvernare, precum și cu cei ai opoziției și cu șeful statului pentru că este nevoie  ca toate forțele politice să își asume un astfel de acord.

”Decizia este una politică a tuturor forțelor politice. Contează o decizie politică, după care ne apucăm de negociat. Ar fi una acord preventiv (…) pe reforme structurale pe care vreau să le continuăm. După ce avem acordul de principiu al liderilor politici, discutăm de condiții concrete. E vorba de asumare a tuturor forțelor politice a unui asemenea acord”, declarase premierul.

Urmăriți B1TV.ro și pe