Ponta susţine că Rompetrol ar putea intra în insolvenţă ca efect al deciziei CC privind Memorandumul

Ponta susţine că Rompetrol ar putea intra în insolvenţă ca efect al deciziei CC privind Memorandumul

Premierul Victor Ponta nu ştie motivarea Curţii Constituţionale după ce aceasta declarat neconstituţională legea Rompetrol. Asta nu l-a împiedicat să lanseze săgeţi către judecătorii CCR şi preşedinte.

Premierul a susținut că Rompetrol și-ar putea declara insolvența, ca urmare a deciziei CCR , la fel cum procedează și alte companii pentru a nu mai plăti taxe.

Întrebat de jurnalişti dacă din partea The Rompetrol Group i s-a comunicat că există posibilitatea să îşi relocheze afacerea din România, Ponta a răspuns: „Mai grav, să intre în insolvenţă. Cum mai intră şi alţii în insolvenţă, să nu mai plătească nicio taxă”.

Premierul a mai afirmat că îi este teamă pentru locurile de muncă de la Rompetrol şi investiţia din România a companiei.

Legea de aprobare a Memorandumului de înţelegere între statul român şi Rompetrol, în legătură cu care preşedintele Traian Băsescu a formulat o sesizare la Curtea Constituţională (CCR), a fost declarată, joi, neconstituţională.

Curtea Constituțională a admis, astfel, sesizarea făcută de președintele Băsescu.

 

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:59 - Rusia: Atacuri în Daghestan. Şase poliţişti şi un preot au fost ucişi (VIDEO)
23:46 - Patru oameni au mai rămas în cursa pentru șefia USR. Cristian Seidler vrea un tandem – el, la conducerea partidului, Elena Lasconi – candidata USR la prezidențiale (VIDEO)
23:14 - IPS Teodosie, sfaturi în căsnicie: Recomandarea pentru femeile care nu vor să aibă relaţii cu soţii lor
22:52 - Botoșani: Accident de muncă o fabrică de lactate. Patru bărbaţi au căzut într-un bazin de decantare / UPDATE: Toți cei patru au murit. Printre ei e și directorul fabricii
22:33 - De ce-și găsesc fetele tot mai greu iubiți? Jorge: „Băieții zici că s-au ascuns în gaură de șarpe. Sau dacă sunt, n-ai ce să faci cu ei, că nu sunt destul de maturi. Băi băieți, hai să ne revenim un pic!”
21:59 - „A murit ca un câine”. Văduva victimei lui Mario Iorgulescu e disperată, după ce a aflat că pedeapsa acestuia cu închisoarea a fost anulată: „Nu mai rezist, nu mai suport”
21:26 - Connect-R, dezvăluiri emoționante despre părinții săi: Mama vinde și acum ziare la tarabă. Tata este un copil și așa a rămas toată viața
21:05 - Irina Columbeanu are planuri mari. În ce țară din Europa își dorește să studieze: „Vreau să merg la o școală de medicină. Sunt foarte pasionată de acest subiect”
20:41 - Ca-n filmele de comedie: Cum s-a ales un hoț beat cu încă două acuzații, pe lângă cea de furt calificat
20:22 - Nouă metodă de înșelăciune – „coletul”. Recomandările polițiștilor