Ponta: Uzina Dacia a devenit un proiect strategic pentru România și pentru locurile de muncă stabile de aici

Ponta: Uzina Dacia a devenit un proiect strategic pentru România și pentru locurile de muncă stabile de aici

Uzina Dacia a devenit un proiect strategic pentru România, se arată în mesajul transmis de premierul Victor Ponta joi, cu ocazia aniversării a 10 ani de la deschiderea Centrului Internațional Logistic (AILN) al producătorului auto de la Mioveni.

„Uzina reprezintă un proiect strategic fundamental pentru România, un proiect industrial care asigură o parte însemnată a exporturilor românești. De asemenea (…), uzina reprezintă un proiect esențial pentru locurile de muncă stabile de aici, de la Mioveni, precum și pentru multe alte zeci de mii de locuri de muncă din țară. (…) Al doilea mesaj important pe care vreau să-l transmit este de apreciere pentru companiile care au încredere în România, care investesc și dezvoltă proiecte importante aici. Îmi doresc și știu că țara noastră poate fi în continuare un loc atractiv pentru dezvoltarea de investiții străine și de producție industrială”, se arată în mesajul premierului, citat de Agerpres.

Victor Ponta s-a declarat mulțumit și de colaborarea pe care a avut-o cu reprezentanții industriei auto.

„Mă declar mulțumit pentru colaborarea solidă în ceea ce privește dezvoltarea proiectului de reînnoire a parcului auto din România, prin aplicarea conformă cu normele europene a Timbrului de Mediu, continuând cu Programul Prima Mașină, precum și contribuția la aplicarea Programului REMAT 2015. (…) De asemenea, vreau să anunț că vom lucra împreună cu reprezentanții industriei auto pe tema importului vehiculelor de ocazie, în contextul respectării legislației europene dedicate”, se mai arată în mesaj.

Premierul a mai precizat că autostrada Pitești-Sibiu este o prioritate în Master-Planul de Transport.

„Autostrada Pitești-Sibiu este pe locul întâi în Master-Planul de Transport. Știu că au fost unele îngrijorări ale angajaților, că reprezentanți ai conducerii Dacia Renault au transmis anumite semnale. Eu (…) susțin în continuare autostrada Pitești-Sibiu”, se precizează în mesajul premierului, transmis de Mircea Drăghici, consilier onorific al lui Ponta pe probleme legate de industria auto și transporturi.

Tags:
Ultima oră