România, tot mai atractivă: Peste 6 milioane de străini au ales țara noastră ca destinaţie turistică în primele 8 luni ale anului

România, tot mai atractivă: Peste 6 milioane de străini au ales țara noastră ca destinaţie turistică în primele 8 luni ale anului
Foto: business24.ro

România, tot mai atractivă pentru turiştii de peste hotare. Arhitectura medievală, peisajele impresionante şi ospitalitatea românilor au atras cu 10% mai mulţi turişti străini în primele opt luni ale lui 2015. Cei mai mulţi sunt din Germania, Italia şi Israel.

Şi vacanţele românilor în afara graniţelor sunt în creştere, arată cifrele Institutului Naţional de Statistică (INS) care a înregistrat peste 9 milioane de plecări la punctele de frontieră.

Surprinzător sau nu, peste 6 milioane de străini au ales România ca destinaţie turistică în primele 8 luni ale anului.  În creştere cu 10,6% faţă de aceeaşi perioadă din 2014.

Potrivit datelor statistice, 75% din totalul turişti străini provin din Europa. Podiumul naţiunilor cel mai atrase de plaiurile mioritice este completat de italieni, francezi şi vecinii unguri.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Joe Biden, prima reacție după percheziția efectuată de FBI la reședința lui Donald Trump: „Știm că sunt unii care se concentrează mai mult pe căutarea puterii”
23:49 - Deși în conflict din cauza alegerilor, fostul vicepreședinte Mike Pence îl susține pe Trump în legătură cu percheziția FBI
23:46 - Rusia acuză SUA de „escaladare inutilă și nerezonabilă” privind tratatul pentru reducerea armamentului strategic: „A arătat ca o provocare fățișă”
23:23 - Turiști români, amendați după ce au fost prinși pe aeroport cu nisip, pietre și scoici, furate de pe plajele din Sardinia
23:17 - Picturi cu Mihai Viteazul și stemele Regatului României, descoperite la renovarea Universității de Medicină din Târgu Mureș. Erau „sub actuala zugrăveală”, spune rectorul (FOTO)
23:05 - Detaliile crimei din Argeş şochează anchetatorii! „Este dramatic!”
23:00 - Banchiza din Antarctica a ajuns la cea mai mică suprafaţă înregistrată vreodată, în istoria măsurătorilor din satelit
22:49 - Președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, despre anunțul lui Alexandru Rafila: Ne dă peste cap toate programările. Un coleg a primit 380 de mesaje într-o zi de la pacienți după anunț (VIDEO)
22:20 - UPDATE: Masacru în Argeş. Cinci oameni ucişi de un bărbat cu probleme psihice!
22:07 - Suporterii lui CSA Steaua i-au cerut demisia lui Vasile Dîncu. Ultrașii au trecut și la amenințări: „N-am scăpat de Gigi ca să dăm de voi. Ori vă faceți treaba, ori va fi război” (FOTO)