România vrea să aducă în țară 500.000 de muncitori pakistanezi

România vrea să aducă în țară 500.000 de muncitori pakistanezi
foto: Pixabay

Ministerul pentru diaspora și dezvoltarea resurselor umane din Pakistan a convenit să trimită în România peste 500.000 de muncitori din diverse sectoare, până în 2020, relatează profit.ro.

Presa locală susție că decizia a fost luată în urma unei oferte prezentate de Niculaie Goia, ambasadorul român în Pakistan, într-o întâlnire oficială cu Sayed Zulfikar Abbas Bukhari, asistent special al premierului pakistanez.

Piața forței de muncă din România se confruntă cu o adevărată lipsă de personal. Emigrarea masivă a românilor a condus la situația în care angajatorii, la salariile pe care le oferă, nu găsesc suficienți angajați români, motiv pentru care se reorientează spre personal din țări exotice, precum Filipine, Thailanda etc., amintește profit.ro.

În ultimii trei ani, numărul muncitorilor din afara UE pentru care autoritățile au emis avize de angajare s-a dublat succesiv. Dacă în 2017 cuantumul era stabilit la 5.000 de angajați, acesta a ajuns la 10.000 în 2018, pentru ca în 2019 să fie fixat la 20.000.

În orice caz, Goia ar fi declarat că, în contextul dezvoltării recente a României și emigrației forței de muncă către vestul Europei, România ar putea avea nevoie de aproximativ 1 milion de angajați străini calificați și necallificați. Potrivit ambasadorului, România este gata să primească peste jumătate de milion de pakistanezi până anul viitor, piața românească a muncii oferind oportunități pentru specialiști IT, muncitori în construcții, medici, ingineri și alte categorii. Spre exemplu, scrie sursa citată, Goia a afirmat că România are nevoie de circa 40.000 de șoferi.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:07 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Visele sunt experiențele noastre astrale cele mai directe. Singura problemă cu ele e interpretarea (VIDEO)
23:47 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Despre conexiunile cu lumile astrale. „Primii ani de viață îi petrecem mai mult la nivel astral decât în plan fizic” (VIDEO)
23:10 - Adda, strictă când vine vorba de sănătate: „Dezinfectez tot de 100 de ori! Când dau mâna cu o persoană, merg și mă spăl după”
22:39 - Instituțiile statului român, în slujba plagiatorilor. Mecanismele prin care Nicolae Ciucă a fost salvat de Ministerul Educației, CCR și Parchetul General în scandalul plagiatului. Emilia Șercan: În PNL subiectul clar deranjează (VIDEO)
21:34 - Nicușor Halici, prefectul din Vrancea: În județ trebuia să fie cod roșu / Firmele contractate pentru deszăpezire nu și-au făcut deloc treaba. Decretarea stării de alertă ne ajută / Nu avem localități izolate (VIDEO)
20:48 - Anda Adam, ieșire nervoasă după ce a fost criticată pentru că folosește filtre de înfrumusețare: „Mai lăsați-mă, că m-ați zăpăcit!”
20:27 - Andi Vasluianu, ironii la adresa spectatorilor cărora le sună telefonul la teatru: „Vă rog, răspundeți, așteptăm”
19:59 - Maramureș: Ucrainean, bătut și răpit după ce a fost confundat. El nu vrea să depună plângere
19:36 - Fostul general Petr Pavel a câştigat alegerile prezidenţiale din Cehia. El e pro-UE și pro-NATO și susține ajutorul militar pentru Ucraina
19:08 - IGSU: 10 drumuri naţionale şi 37 judeţene sunt blocate din cauza zăpezii / Intervenţii în 60 de localităţi din 16 judeţe şi în Bucureşti