Rovana Plumb: Guvernul nu renunţă la reducerea CAS, în ciuda recomandării FMI

Rovana Plumb: Guvernul nu renunţă la reducerea CAS, în ciuda recomandării FMI
Foto: B1 TV

Ministrul Muncii a declarat că din iulie, CAS-ul va fi redus la angajator cu cinci procente.

Rovana Plumb spune că măsura a fost deja discutată cu oficialii Fondului Monetar Internaţional şi că aceştia vor veni în România pentru discuţii în iunie, cel mai probabil.

Declaraţia ministrului Muncii vine în condiţiile în care şeful misiunii Fondului Monetar Internaţional în România a declarat, în urmă cu cîteva zile, că o astfel de măsură ar trebui discutată, dar în 2015.

„Reducerea CAS cu 5% la angajator este o măsură pe care am discutat-o cu FMI și care va fi reintrodusă de la 1 iulie. FMI va veni în România probabil în luna iunie după alegerile europarlamentare și nu este exclus să se introducă această măsură, noi vrem ca această măsură să se introducă de la 1 iulie”, a spus Rovana Plumb.

Nu puţine au fost dăţile când reprezentanţii Guvernului au promis reducerea CAS la angajator cu 5%. În schimb, au introdus 35 de taxe noi de la începutul anului şi, cel mai important, au introdus şi acciza suplimentară la carburanţi.

Acum, ministrul Muncii spune că din iulie, CAS-ul va fi redus cu 5% la angajator. O măsură pe care oficialii Fondului Monetar Internaţional ar vrea-o discutată, dar în 2015.

În mod clar este vorba despre un efort important şi serios şi înseamnă că toate opţiunile şi deciziile dificile trebuie luate cu multă atenţie, şi cel mai bun moment ar fi în timpul discuţiilor pentru bugetul pentru anul 2015.

Urmăriți B1TV.ro și pe