Schimb de replici dure în direct, la ”Dosar de politician”. Marius Budăi: ”Îl învăț eu cum se face calculul la pensii” / Valentin Ionescu: ” Sunteți niște analfabeți funcțional. Nu știți nimic, dar aveți tupeu!” (VIDEO)

Schimb de replici dure în direct, la ”Dosar de politician”. Marius Budăi: ”Îl învăț eu cum se face calculul la pensii” / Valentin Ionescu: ” Sunteți niște analfabeți funcțional. Nu știți nimic, dar aveți tupeu!” (VIDEO)

Schimb de replici dure în direct la ”Dosar de politician” între analistul economic Valentin Ionescu și fostul ministru al Muncii, Marius Budăi, pe tema pensiilor.

Totul a pornit de la faptul că statul român încasează 200 de miliarde de lei venituri și cheltuie pe pensii și salarii 190 de miliarde, moderatorul Silviu Mănăstire subliniind că o țară care dă aproape tot ce produce pe pensii și salarii nu poate să funcționeze.

De aici a urmat o discuție tensionată pe tema modului în care se calculează efortul bugetar.

Marius Budăi: Îl învăț eu cum se face calculul la pensii. În România sunt în plată aproximativ cinci milioane de puncte de pensie. Înmulțești cu valoarea, faci diferența și ai aflat efortul bugetar.

Valentin Ionescu: Nu este adevărat. Nu știți să faceți calcule, domnul Budăi. Nu se face calculul așa. Domnul Budăi, habar n-aveți nici măcar aritmetică. Nu știți nimic, dar aveți tupeu. Nu vă e rușine să-mi vorbiți mie așa. Am lucrat pe penaii ani de zile. Cu cine credeți că discutați? (…) Uitați-vă la anii din urmă ce s-a plătit. Uitați-vă ce se plătește lunar, ca să aveți o idee. Habar n-aveți să calculați un deficit explicit, habar n-aveți nici ce înseamnă un deficit implicit. Deficitul implicit înseamnă datoriile viitoare pe care trebuia să le calculați ca să puneți la bază ceva în legea aia proastă, de analfabeți, pe care ați făcut-o. Sunteți niște analfabeți funcțional!

Marius Budăi: Nu am nicio replică. Dacă citim măcar o dată legea pensiilor, o să vedem că are prevăzut efortul bugetar. Dacă vorbim de diferența aflată în plată care va trebui suportată în anul 2020 o să vedem că efortul este de circa 16 miliarde de lei.

Întregul schimb de replici poate fi urmărit în videoclipul de mai jos:

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Joe Biden, prima reacție după percheziția efectuată de FBI la reședința lui Donald Trump: „Știm că sunt unii care se concentrează mai mult pe căutarea puterii”
23:49 - Deși în conflict din cauza alegerilor, fostul vicepreședinte Mike Pence îl susține pe Trump în legătură cu percheziția FBI
23:46 - Rusia acuză SUA de „escaladare inutilă și nerezonabilă” privind tratatul pentru reducerea armamentului strategic: „A arătat ca o provocare fățișă”
23:23 - Turiști români, amendați după ce au fost prinși pe aeroport cu nisip, pietre și scoici, furate de pe plajele din Sardinia
23:17 - Picturi cu Mihai Viteazul și stemele Regatului României, descoperite la renovarea Universității de Medicină din Târgu Mureș. Erau „sub actuala zugrăveală”, spune rectorul (FOTO)
23:05 - Detaliile crimei din Argeş şochează anchetatorii! „Este dramatic!”
23:00 - Banchiza din Antarctica a ajuns la cea mai mică suprafaţă înregistrată vreodată, în istoria măsurătorilor din satelit
22:49 - Președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, despre anunțul lui Alexandru Rafila: Ne dă peste cap toate programările. Un coleg a primit 380 de mesaje într-o zi de la pacienți după anunț (VIDEO)
22:20 - UPDATE: Masacru în Argeş. Cinci oameni ucişi de un bărbat cu probleme psihice!
22:07 - Suporterii lui CSA Steaua i-au cerut demisia lui Vasile Dîncu. Ultrașii au trecut și la amenințări: „N-am scăpat de Gigi ca să dăm de voi. Ori vă faceți treaba, ori va fi război” (FOTO)