Primul oraș din România care introduce plata cu cardul în piețe. ”Este sincer cea mai bună idee din ultima perioadă”

Primul oraș din România care introduce plata cu cardul în piețe. ''Este sincer cea mai bună idee din ultima perioadă''
Foto: pixabay.com

Sibiul este primul oraș din România care introduce plata cu cardul în piețe.

“Este o modalitate prin care speram că generațiile care sunt acum la maturitate înţeleg să mănânce sănătos, cauta produse bio, sănătoase să vină aici şi să şi le procure”, a declarat Teodor Ioan Birț, preşedintele Asociaţiei Administratorilor de Pieţe din România (AAPR), citat de stirileprotv.ro.

Deocamdată, 30 de tarabe au primit POS-uri, dar până în octombrie vor fi 100. Asociaţia Administratorilor de Pieţe din România vrea să extindă acest proiect şi în alte oraşe din ţară.

“Un pas înainte, de multe ori rămâneam cu marfă pe tarabă, clienţii nu aveau cash, era mai incomod să meargă la bancomat. Aşteptam oamenii la piaţa să plătească ca şi în supermarket dar mâncând alta marfa, de calitate”, a spus Livia Voinica, producător de brânză.

“Este sincer cea mai bună idee din ultima perioadă, pentru pieţe. Pentru că în supermarketuri se întâmplă asta şi e bine şi ne ajută şi pe noi în vânzări”, a spus Mariana Degeratu, producător de roșii.

Clienții sunt și ei mulțumiți că totul merge mai repede și nici nu trebuie să mai poarte grija de a avea mereu bani mărunți la ei.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe