Studiu: Cetăţenii români aleg creditele nebancare datorită comodităţii, vitezei şi disponibilităţii

Studiu: Cetăţenii români aleg creditele nebancare datorită comodităţii, vitezei şi disponibilităţii
foto: caon.ro

Un studiu efectuat online în luna mai, la care au participat peste 1,017 respondenţi-cetăţeni români, cu vârstele cuprinse între 18 şi 74 de ani, cu scopul de a determina motivele pentru care românii aleg creditele nebancare arată că principalele motive ar fi comoditatea, viteza și disponibilitatea acestei opțiuni.

"Părerea clientului este cea mai importantă- ne ajută să îmbunătăţim calitatea informaţiei publicate pe portalul nostru. După efectuarea sondajului am aflat părerea oamenilor despre creditarea în mod responsabil, precum şi că aceştia sunt familiarizaţi cu împrumuturile nebancare." spune M. Kazlauskas, editorul-șef al publicației care a comandat această cercetare.

Studiul a relevat faptul că aproape jumătate dintre respondenţi (46%) ar împrumuta bani de la o instituţie nebancară de creditare în cazul în care ar avea o urgenţă. Un sfert dintre respondenţi ar împrumuta bani de la familie şi doar 13% dintre aceştia ar împrumuta bani de la o bancă.

Românii aleg instituţiile nebancare de creditare datorită faptului că este posibil să împrumute bani chiar dacă venitul lunar al persoanei este scăzut (35% dintre respondenţi) şi în situaţiile în care banca nu acordă un împrumut (17% dintre respondenţi). 38% dintre respondenţi menţionează rapiditatea cu care este acordat un împrumut rapid, iar 37% dintre aceştia preferă creditele nebancare, deoarece, foarte des, primul împrumut este fără nicio dobândă.

Sondajul şi-a propus, de asemenea, să afle cât de responsabili sunt românii atunci doresc să împrumute bani de la instituţiile nebancare de creditare. Așadar, 93% dintre respondenţi îşi planifică cu mare atenţie opţiunile de rambursare a creditului. 83% dintre respondenţi efectuează o căutare foarte detaliată şi compară serviciile diverşilor împrumutători, iar majoritatea acestor respondenţi (73%) îşi caută informaţiile online.

Prin intermediul acestui studiu, au putut fi identificate tipurile de împrumuturi de consum care sunt populare în România, acestea fiind împrumuturile rapide (pentru cheltuielile neprevăzute)- 67% dintre respondenţi folosindu-le. Creditele de consum pentru bunuri mari sunt, de asemenea, foarte populare – 34% dintre respondenţi folosindu-se de acestea. A cincea parte dintre respondenţi (19%) a folosit un împrumut pentru a-şi refinanţa obligaţiile existente de creditare.

Portalul online imprumuturi24.ro a efectuat acest sondaj de opinie asupra creditelor rapide şi bancare în luna Mai a anului 2016.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
16:46 - Deputații au votat majorarea salariilor pentru primari și alți aleși locali. „Îmbuibare e cuvântul de ordine al acestei dezbateri”
16:38 - Primii trei asiguratori RCA dețin monopolul pieței din România, cu peste 70% din polițele încheiate. Află cu câți bani au despăgubit românii în cursul acestui an
16:26 - Joe Biden vrea o Americă mai sănătoasă și le va cere americanilor să renunțe la fast food
16:23 - Cum se desfășoară „referendumurile” orchestrate de Kremlin în Herson: Locuitorii acuză că rușii îi iau cu forța de pe stradă și îi obligă să voteze
16:22 - ISW: Kremlinul nu-i mai poate ține sub control pe rușii care fug de mobilizare / Rusia va începe recrutarea forțată a ucrainenilor din teritoriile ocupate, pentru ca aceștia să lupte împotriva propriei lor țări
16:18 - Întâlnire incredibilă între Florin Piersic și Gică Hagi: „Mă duci, te rog, până la el?”
16:03 - Rusia susține că este deschisă negocierilor cu Ucraina, „dar pe măsură ce situația se schimbă, la fel se schimbă și condițiile”
15:56 - Liderul din așa-zisa „republică populară” Donețk: „Sunt sigur că vom fi reuniți cu Rusia foarte curând, iar pentru noi este o întoarcere acasă”
15:43 - Ambasada Rusiei ia peste picior profesionalismul MAE într-o postare pe facebook
15:40 - Shakira, trimisă oficial în judecată de o instanță spaniolă pentru că nu și-ar fi plătit taxele. Ce spun avocații și ce pedeapsă riscă superstarul columbian