Tăriceanu, despre încheierea unui nou acord cu FMI: Paza bună trece primejdia rea. Ar fi foarte util în actualul context, mai ales că la anul vor fi alegeri

Tăriceanu, despre încheierea unui nou acord cu FMI: Paza bună trece primejdia rea. Ar fi foarte util în actualul context, mai ales că la anul vor fi alegeri
Foto: nasul.tv

Șeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, susține încheierea unui acord preventiv cu Fondul Monetar Financiar. Acesta explică necesitatea acordului prin evitarea unor eventuale speculații financiare în anul electoral 2016.

După părerea mea, un acord cu FMI nu este vital, nu depindem de un acord cu ‪FMI‬, dar ar fi foarte util în actualul context, mai ales că la anul vor fi alegeri, şi aş vrea ca ‪România‬ să aibă un acord care să prevină eventuale speculaţii în mediile financiare cu privire la impactul alegerilor asupra economiei, asupra bugetului, asupra diferitelor politici economice, cum se întâmplă de foarte multe ori. Ştiţi cum e vorba aceea românească: „paza bună trece primejdia rea”. Eu cred că ar fi util, nu din perspectiva necesităţii unei finanţări a României. Nu avem nevoie de aşa ceva, ci, dacă vreţi, FMI-ul poate să fie o instituţie care, cu mai multă credibilitate, să raporteze despre performanţa economică a României”, a scris Tăriceanu pe Facebook.

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a anunțat, marți, că România va solicita încheierea unui nou acord cu Fondul Monetar Internațional în cursul acestui an. (Detalii AICI)

Șeful Guvernului a precizat că va discuta acest aspect cu membrii coaliției de guvernare, precum și cu cei ai opoziției și cu șeful statului pentru că, spune Ponta, este nevoie ca toate forțele politice să își asume un astfel de acord.(Detalii AICI)

Guvernatorul Băncii Naționale, Mugur Isărescu, a declarat că un nou acord cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) ar face politica economică a României mai credibilă, mai ales dacă s-ar axa pe reforme structurale. (Detalii AICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe