Tranzacția momentului pe piața auto: Omul de afaceri Gheorghe Dolofan vrea să preia Opel România

Tranzacția momentului pe piața auto: Omul de afaceri Gheorghe Dolofan vrea să preia Opel România
Foto: Pixabay

Consiliul Concurenţei anunță că analizează tranzacţia prin care compania controlată de omul de afaceri român Gheorghe Dolofan, Trust Motors SRL, preia Opel Automotive R SRL Instituția a anunțat printr-un comunicat de presă că verifică dacă această tranzacție se desfășoară fără încălcarea legislației privind concurența.

Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care Opel România este preluată de Trust Motors

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Trust Motors SRL intenţionează să preia compania Opel Automotive R SRL. Trust Motors SRL, care face parte din grupul de firme deținut de domnul Gheorghe Dolofan, desfășoară activități de import și distribuție angro de vehicule noi și piese de schimb.

Opel Automotive R SRL, entitate înființată în scopul încheierii tranzacției preconizate, va prelua întreaga activitate desfășurată de OPEL pe piața din România, respectiv distribuția angro de vehicule noi marca Opel, precum și distribuția angro a pieselor de schimb pentru marca Opel și a pieselor de schimb pentru marca Chevrolet.

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune este o concentrare economică ce trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei. Autoritatea de concurenţă va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Trust Motors şi Opel România vor continua să îşi desfăşoare activitatea inde­pendent, până la primirea aprobărilor din partea autorităţilor locale, estimată în pe­rioada următoare. Odată finalizată pre­luarea, Trust Motors va integra businessul Opel în businessul său actual, cu sprijinul ambelor echipe.

Stabilit de ceva ani în Dubai, Dolofan face bani frumoşi în ţară din comerţ cu maşini, industria materialelor plastice, asigurări, IFN. Averea sa a fost estimară în urmă cu câțiva ani la 105-110 milioane de euro, sumă cu care a fost plasat pe locul 42.

Gheorghe Dolofan, patronul Eurial Invest şi Trust Motors, este unul dintre cei mai bogați români, potrivit revistei Capital.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:59 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic | Dan Lungu: Undeva există o cale, o ușă îngustă, prin care putem trece în alte existențe. Această idee de succesiune existențială există (VIDEO)
23:33 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Despre dimensiuni și legăturile dintre ele. „Informația e cumva similară divinității” (VIDEO)
23:02 - Tulcea: Persoană care se deplasa într-un cărucior special, lovită mortal de o mașină. Șoferul era băut şi avea dreptul de a conduce anulat
22:37 - Cutremur în Vrancea, sâmbătă seara. Ce magnitudine a avut
22:31 - Adrian Porumboiu, nemulțumit de noile măsuri fiscale: Trebuie eliminate discrepanțele dintre republica bugetarilor și republica antreprenorilor. Mediul de afaceri nu e respectat (VIDEO)
21:57 - Porumboiu: Buzatu primește ce merită de la un neisprăvit / Dacă vedeți câte licitații a câștigat Farmazon, vă îngroziți. Savin cred că e unul dintre cei mai bogați români, dar numai pe contractele cu Consiliul Județean (VIDEO)
21:26 - „Intru în casă peste voi!”. Deranjat de gălăgia unor copii într-un parc, un turc a distrus două bănci și a amenințat o mamă cu un briceag (VIDEO)
20:56 - Un bărbat din Bistrița-Năsăud s-a electrocutat într-o gară, din cauza unei undiţe
20:25 - Dumitru Buzatu, când a primit mita de 1,25 milioane de lei: „Sărut mâna, Emil! Încă o dată îți mulțumesc că eram pe drojdie” / Ce explicație le-a dat procurorilor pentru banii din geantă / UPDATE: Buzatu, arestat preventiv pentru 30 de zile
19:49 - Smiley a rămas fără permis de conducere. Cu ce viteză l-a prins radarul