Un nou parc și faleză modernizată la Mangalia, din fonduri europene

Un nou parc și faleză modernizată la Mangalia, din fonduri europene
Foto: radioconstanta.ro

Un parc pe o suprafață de trei hectare va fi înființat la Mangalia, iar faleza veche a orașului va fi modernizată până la sfârșitul anului, cu fonduri europene în valoare de aproximativ 35 milioane de lei. Contribuția Primăriei Mangalia va fi ăn cazul celor două proiecte de 2% din valoarea lucrărilor.

Ambele contracte ale proiectelor cu finanțare europeană, Parcul Evergreen și Aleea Teilor, au fost semnate, miercuri, la sediul Agenției de Dezvoltare Regională Sud — Est din Brăila.
Acestea se află printre ultimele proiecte finanțate în regiunea Sud-Est, pe Programul Operațional Regional 2007-2013, potrivit primarului Mangaliei.

Proiectul Aleea Teilor vizează modernizarea vechii faleze a orașului, pe o distanță de 1,5 kilometri, și are o valoare de aproximativ 17,5 milioane de lei, iar parcul Evergreen va fi amenajat pe o suprafață de circa trei hectare, pe locul unei foste stații de betoane, valoarea proiectului ridicându-se la 17 milioane de lei.

Parcul va cuprinde alei de promenadă, fântână arteziană, piste pentru role, locuri de joacă, un pavilion și diferite tipuri de plante și copaci.

„Conform documentației tehnice, fondurile UE vor fi folosite pentru înființarea unei zone de promenadă, crearea unui punct de belvedere, amenajarea unei fântâni arteziene, locuri de joacă și spații verzi, cu menținerea vegetației existente”, a menționat Cristian Radu, primarul municipiului Mangalia, citat de Agerpres.

În prezent, sunt în desfășurare procedurile de achiziție a lucrărilor, conform reglementărilor legale în vigoare.

Ultima oră
22:35 - Un turist polonez, accidentat în Munţii Latoriţei. Salvamontiștii au intervenit
22:17 - Nicușor Dan, despre angajații STB: Mâine dimineaţă, cine nu va ieşi, o să răspundă / Plângerea penală este deja depusă
22:14 - Britney Spears, „la cuțite” cu sora ei mai mică: „Ea nu a fost niciodată lângă mine”
22:09 - România ar putea impune sancțiuni economice Rusiei. Ministrul de Externe: „Efectul cumulat va fi foarte puternic” (VIDEO)
21:41 - Sindicalistul de la STB, responsabil pentru greva care a blocat Capitala: „Politica o fac în Consiliul General. La mine nu a venit decizia instanței privind suspendarea protestului” / Greva ar putea continua
21:40 - S-a aflat cine este „victima” lui Carla’s Dreams! Cui îi sunt dedicate versurile din ultima piesă: „Ce paradox…suferința ta înseamnă muzică de calitate pentru noi” (video)
21:05 - România, gata să primească militari francezi. Reacția lui Bogdan Aurescu, ministrul de Externe, după anunțul lui Emmanuel Macron (VIDEO)
21:00 - STB transmite că personalul implicat în protestele de joi refuză să îşi reia activitatea. Greva ar putea continua și vineri
20:40 - Bella Hadid a trecut prin calvar. Mărturii dureroase despre perioada în care se gândea la sinucidere: „Era tot mai greu să ies fără să beau pentru a-mi calma nervii”
20:39 - Creșterea prezenței trupelor americane în România, obiectiv prioritar pentru Guvern. Bogdan Aurescu, ministrul de Externe: „E nevoie să accelerăm procesul de planificare” (VIDEO)