Zăcămintele submarine nu mai aduc profit, iar platformele petroliere din Marea Nordului ar putea scădea în următorii 10 ani

Zăcămintele submarine nu mai aduc profit, iar platformele petroliere din Marea Nordului ar putea scădea în următorii 10 ani
Foto: norvegian.net

Numărul platformelor petroliere din Marea Nordului ar putea scădea  în următorii 10 ani. Potrivit unei analize realizată de analiștii Douglas-Westwood se pare că 150 de platforme petroliere ar putea să fie retrase din Marea Nordului până în 2026, din cauza faptului că exploatarea zăcămintelor din adânc nu mai este reantabilă, informează BBC.

Wood Mackenzie, o altă firmă de consultanță a făcut o analiză în care arată că 1 din 7 barili pe care firmele care operează în largul coastelor Marii Britanii îi produce este în pierdere.

Din cauza prăbușirii petrolului, Regatul Unit ar putea fi a treia țară care să-și închidă câmpurile de extracție.

Un studiu Company Watch care a urmărit rezultatele financiare ale companiilor care exploatează zăcăminte din Marea Nordului demonstrează că jumătate dintre acestea înregistrează pierderi care au ajuns în 2015 la 6,4 miliarde de lire sterline.

Norvegia va resimți valul II al retragerilor platformelor marine, companiile petroliere de aici urmând să ia astfel de decizii  în perioada 2030-2040, anunță analiștii Douglas-Westwood.

 

Urmăriți B1TV.ro și pe