Ziua de 18 decembrie a rămas una dintre cele mai negre din istoria României. În urma cu 26 de ani, timişorenii au luptat pe străzi pentru libertate, în ciuda ordinului dat de Ceauşescu de reprimare a manifestaţiilor, informează B1 TV. Comuniştii au încercat să şteargă urmele masacrului din 17 decembrie. 43 de cadavre au fost aduse la Bucureşti şi arse din ordinul Elenei Ceauşescu.
Pe 18 decembrie 1989, Timişoara era un oraş însângerat. Nicolae Ceauşescu a decretat legea marţială. Tinerii au sfidat însă acest ordin și au defilat spre Catedrala Ortodoxă cu drapele tricolore găurite, intonând „Deşteaptă-te, române”, cântec interzis încă din 1947. Zeci de tineri au murit seceraţi de gloanţe pe treptele catedralei din cauză ordinelor date de generalul Mihai Chiţac.
#DIRECT_ONE_8yirwk#
În tot acest timp, dictatorul Nicolae Ceauşescu a plecat într-o vizită în Iran. Soţia sa, Elena Ceauşescu avea să dea un ordin diabolic. Cadavrele celor ucişi cu o zi înainte au fost aduse la cererea sa în Bucureşti şi incinerate. Cenuşa martirilor a fost aruncată într-un canal din Popeşti-Leordeni.
La 26 de ani de la evenimentele sângeroase din oraşul de pe Bega, timişorenii nu şi-au uitat eroii. Sute de suporteri ai echipei Poli Timisoara au mărşăluit pe străzile oraşului în memoria celor care îşi pierdeau viaţa pentru libertate.