Acuzații de malpraxis la Spitalul Județean din Bacău, după ce o tânără de 23 de ani a murit după o operație

Acuzații de malpraxis la Spitalul Județean din Bacău, după ce o tânără de 23 de ani a murit după o operație

O tânără de 23 de ani a murit în Spitalul Județean de Urgență Bacău, în urma unei operaţii pentru peritonită. Fata ar fi făcut o infecţie intraspitalicească, iar mama susţine că ar fi fost deconectată mult prea repede de la aparate, informează bacau.net.

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău, tânăra de 23 de ani a fost internată în stare gravă, în urmă cu două săptămâni, cu peritonită provocată de apendicită, după ce pacienta fusese internată şi la o clinică din Iaşi, fără a fi însă operată.

Medicii băcăuani susţin că, în momentul în care s-a intervenit chirurgical, abdomenul tinerei era plin de puroi, astfel încât pronosticul a fost unul rezervat. În acest sens, ar fi fost prevenită şi mama tinerei care, însă, îi acuză pe medici de moartea fiicei sale.

„Am vorbit cu fata, am râs, i-am dat să mănânce, după care am plecat. Cât am stat cu ea, doamna asistentă care era de tură a deconectat-o de la toate aparatele şi a dus aparatul în altă parte. A lăsat-o aşa toată noaptea. Când am venit, fata era cu gura strâmbă, nu putea să respire”, a declarat mama fetei.

Aceasta a anunţat că va face plângere şi la Colegiul Medicilor Bacău. Fiica sa urma cursurile unei şcoli de asistente medicale

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău a declanşat o anchetă internă.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră