ALERTĂ LA NASA: Un ASTEROID GIGANT se apropie de Terra! Oamenii de știință trebuie să găsească o soluție până VINERI dimineață când…

ALERTĂ LA NASA: Un ASTEROID GIGANT se apropie de Terra! Oamenii de știință trebuie să găsească o soluție până VINERI dimineață când...

Un asteroid de mărimea unui stadion a fost detectat apropiindu-se de Pământ, momentul de pericol maxim fiind estimat pentru vineri la ora 11! Asteroidul 522684 este considerat imprevizibil și deci periculos, datorită mărimii și traiectoriei imposibil de anticipat.

Oamenii de știință sunt de părere că asteroidul care are un diametru de 360 metri este mai puternic decât estimaseră inițial, iar operațiunea de deviere de la impactul cu Terra ar putea fi îngreunată.

Cercetătorii folosesc simulări pe computer pentru a reuși o bombardare cu succes a imensei roci cosmice. După primele calcule a reieșit că nu se poate lovi de destulă forță pentru ca asteroidul să fie anihilat cu o singură lovitură.

De regulă ne confruntăm frecvent cu asteroizi de mici dimensiuni, precum a fost cazul Chelyabinsk, în urmă cu câțiva ani. E doar o chestiune de timp până când aceste întrebări vor trece de la nivelul academic la cel al realității, definind răspunsul la amenințări majore, a declarat profesorul K.T. Ramesh de la Universitatea Johns Hopkins, citat de Metro.co.uk.Trebuie să ne fie foarte clar cu privire la ce avem de făcut în astfel de cazuri, iar eforturile științifice sunt vitale pentru a lua deciziile potrivite, a mai declarat Ranesh.

Cercetătorii încearcă să găsească o soluție stabilă pentru cazurile neașteptate de apariție a unui asteroid periculos. Una dintre soluțiile luate în calcul, oricât de SF ar părea, este determinarea coliziunii dintre doi sau mai mulți asteroizi.

Studiul este finanțat de către Institutul NASA de Studii Virtuale ale Sistemului Solar.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Joe Biden, prima reacție după percheziția efectuată de FBI la reședința lui Donald Trump: „Știm că sunt unii care se concentrează mai mult pe căutarea puterii”
23:49 - Deși în conflict din cauza alegerilor, fostul vicepreședinte Mike Pence îl susține pe Trump în legătură cu percheziția FBI
23:46 - Rusia acuză SUA de „escaladare inutilă și nerezonabilă” privind tratatul pentru reducerea armamentului strategic: „A arătat ca o provocare fățișă”
23:23 - Turiști români, amendați după ce au fost prinși pe aeroport cu nisip, pietre și scoici, furate de pe plajele din Sardinia
23:17 - Picturi cu Mihai Viteazul și stemele Regatului României, descoperite la renovarea Universității de Medicină din Târgu Mureș. Erau „sub actuala zugrăveală”, spune rectorul (FOTO)
23:05 - Detaliile crimei din Argeş şochează anchetatorii! „Este dramatic!”
23:00 - Banchiza din Antarctica a ajuns la cea mai mică suprafaţă înregistrată vreodată, în istoria măsurătorilor din satelit
22:49 - Președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, despre anunțul lui Alexandru Rafila: Ne dă peste cap toate programările. Un coleg a primit 380 de mesaje într-o zi de la pacienți după anunț (VIDEO)
22:20 - UPDATE: Masacru în Argeş. Cinci oameni ucişi de un bărbat cu probleme psihice!
22:07 - Suporterii lui CSA Steaua i-au cerut demisia lui Vasile Dîncu. Ultrașii au trecut și la amenințări: „N-am scăpat de Gigi ca să dăm de voi. Ori vă faceți treaba, ori va fi război” (FOTO)