Alexandru Rafila: Orice speculație legată de ineficiența vaccinării în legătură cu tulpina indiană nu este potrivită în acest moment (VIDEO)

Alexandru Rafila: Orice speculație legată de ineficiența vaccinării în legătură cu tulpina indiană nu este potrivită în acest moment (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a vorbitjoi seară, pentru B1 TV,despre apariția unei variante a tulpinii indiene în România.

”Eu nu cred că este o transmitere comunitară, nu avem niciun fel de dovadă în acest sens. Mai mult, vreau să vă spuncăși aceste 5 cazuri care au fost diagnosticate la Brașov de către laboratorul de la Sfântul Gheorghe nu prezintă decât una dintre cele două mutații, care sunt caracteristice acestei noi tulpini indiene. Săptămâna viitoare probabil vom afla mai multe informații de la Institutul Cantacuzino, care a primit 4 din cele 5 tulpini diagnosticate la Sfantul Gheorghe.

Eu am văzut de curând articole care menționează că această tulpină probabil evoluează de mai mult timp în India fără să reprezinte tulpina dominantă. În India este dominantă tulpina din Marea Britanie, iar numărul mare de cazuri inclusiv mortalitatea se datorează condițiilor precare și accesului extrem de limitat la servicii de sănătate.”

Un caz de infectare cu o tulpina indiană acoronavirusului a fost identificat la Brașov.Autoritățile precizează că este vorba despre o variantă diferită față de cea ”care ar fi generat situația epidemiologică actuală din India”.Persoana infectată are26 de ani care a venit în România în urmă cu o lună.

Totodată, reprezentanții INSP au informatMinisterul Sănătății cu privire la investigarea unui focar decoronavirusîn rândul unor lucrători în construcții din Brașov, opt persoane venite din India.Este vorba despre opt persoane sosite din India. Cinci persoane au fost confirmate cu infecția SARS-CoV-2, iar alte trei persoane sunt testate negativ.

Tulpina indiană acoronavirusului, care a provocat ocriză sanitarăde proporții în India,a fost identificatăpână acum în 17 țări.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
00:18 - Raed Arafat: DSU nu se bagă peste Ministerul Sănătăţii, atribuțiile sale sunt stabilite prin lege/ DSU nu este un om. Dacă deranjează şeful – păstrezi sistemul, scapi de om
00:03 - Cornel Constantiniu cedează în fața bolii. Artistul nu mai poate vorbi
23:59 - Dosare penale de ucidere din culpă în cazurile a 13 pacienți COVID-19 decedați la secția ATI a Spitalului Județean din Sibiu
23:31 - Daniel Funeriu, despre testarea COVID a copiilor: Dacă elevii și profesorii germani pot să facă acest lucru, nu cred că suntem noi mai slab dotați / E nevoie de un efort suplimentar al tuturor / Anul școlar trebuie prelungit (VIDEO)
23:29 - Elena Merișoreanu a primit o veste ce i-a schimbat viața! Artista nu a mai putut să iasă pe scenă
23:11 - Ce spune Gina Pistol, despre revenirea la „Asia Express”: „Se duce o luptă în mine”
22:53 - Daniel Funeriu: Politicianul român vrea descentralizare când vine vorba să cheltuiască bănuții de la Guvern. Când trebuie să-și asume responsabilități, brusc nu-i capabil să ia simple decizii (VIDEO)
22:52 - Răzvan Simion vorbește, pentru prima dată, despre cuceririle sale amoroase „Mi-a fost foarte greu”
22:47 - Kelemen Hunor: I-am cerut ambasadorului Germaniei să sprijine aderarea României la Schengen şi încetarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare
22:17 - Cristian Diaconescu (PMP): România putea beneficia cu trei luni mai devreme de primii bani din PNRR. Prostia și hoția nu sunt scuze (VIDEO)