Alin Șerbănescu, dat afară de la CNAIR după ce l-a contrazis pe Răzvan Cuc privind autostrada Ploiești – Brașov. SURSE B1.ro: Fosta șefă de cabinet a lui Mitrea i-a luat locul

Alin Șerbănescu, dat afară de la CNAIR după ce l-a contrazis pe Răzvan Cuc privind autostrada Ploiești - Brașov. SURSE B1.ro: Fosta șefă de cabinet a lui Mitrea i-a luat locul
Inquam Photos

EXCLUSIV ONLINE/ Criticile la adresa ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, l-au costat funcția pe purtătorul de cuvânt al CNAIR, Alin Șerbănescu. Autoritatea pentru infrastructură rutieră a anunțat joi demiterea acestuia din funcție și a oferit mai multe precizări privind criticile aduse acestuia ministrului într-un articol în care îl contrazicea pe Răzvan Cuc după ce ministru afirmase că este gata contractul pentru Autostrada Ploiești-Brașov.

Conform informațiilor obținute pe surse de B1.ro, locul acesteia îi va fi luat de Greta Manuela Dumitru, fosta consilieră a lui Narcis Neaga și purtătoarea de cuvânt, în trecut, a lui Miron Mitrea pe vremea când conducea Ministerul Transporturilor.

Contactată de B1.ro, aceasta a infirmat că va fi noua purtătoare de cuvânt, dar sursele B1.ro spun că hârtia privind numirea sa a fost semnată de către directorul CNAIR, Sorin Scarlat.

„Nu știu ce spune ministrul Cuc, de semnat. În mod normal, contractul ar trebui semnat de guvern, care este demis. Din punctul meu de vedere, este o balivernă aruncată pe piață ca să creeze emoție. De ce până acum nu s-a făcut nimic și după ce a fost demis guvernul prin moțiune de cenzură s-a trezit lumea să anunțe? A făcut asta ca să anunțe premisele celor care vor veni la guvernare că li s-au lăsat niște proiecte pe care nu sunt în stare să le ducă la finalizare. E o joacă politică pe un proiect care este de interes național până la urmă”, afirmase Șerbănescu pentru EVZ, miercuri. (Detalii AICI)

Joi, însă, a venit anunțul CNAIR privind concedierea lui Șerbănescu într-un comunicat în care îl acuză că a vorbit fără mandat și a făcut „grave derapaje deontologice”.

„Nu știu ce spune ministrul Cuc, de semnat. În mod normal, contractul ar trebui semnat de guvern, care este demis. Din punctul meu de vedere, este o balivernă aruncată pe piață ca să creeze emoție. De ce până acum nu s-a făcut nimic și după ce a fost demis guvernul prin moțiune de cenzură s-a trezit lumea să anunțe? A făcut asta ca să anunțe premisele celor care vor veni la guvernare că li s-au lăsat niște proiecte pe care nu sunt în stare să le ducă la finalizare. E o joacă politică pe un proiect care este de interes național până la urmă”.

Comunicatul de presă al CNAIR:

Referitor la articolul publicat astăzi, 16.10.2019, în Evenimentul Zilei CNAIR S.A. face urmatoarele precizari:

• Alexandru Ioan ȘERBĂNESCU nu a fost mandatat să facă această declarație în numele CNAIR;
• Subiectul dezbătut în acest articol, în numele Companiei, face referire la o investitie/proiect care se află în procedură la Comisia Națională de Strategie și Prognoză;
• Declarațiile din ultima perioadă se constituie în grave derapaje deontologice, aflandu-se de multe ori la limita oportunității și acurateții informației;
• CNAIR S.A. are obligația de a transmite informații către opinia publică cu privire la proiectele pe care le are în derulare, fără a genera dezbateri politice.
Ne exprimăm regretul față de comportamentul public al domnului Șerbanescu și considerăm că o astfel de atitudine, prin exprimarea unei opinii personale în numele Companiei, nu este în concordanță cu poziția oficială a CNAIR S.A.”
, se arată în comunicatul celor de la CNAIR.

Ultima oră
00:18 - Raed Arafat: DSU nu se bagă peste Ministerul Sănătăţii, atribuțiile sale sunt stabilite prin lege/ DSU nu este un om. Dacă deranjează şeful – păstrezi sistemul, scapi de om
00:03 - Cornel Constantiniu cedează în fața bolii. Artistul nu mai poate vorbi
23:59 - Dosare penale de ucidere din culpă în cazurile a 13 pacienți COVID-19 decedați la secția ATI a Spitalului Județean din Sibiu
23:31 - Daniel Funeriu, despre testarea COVID a copiilor: Dacă elevii și profesorii germani pot să facă acest lucru, nu cred că suntem noi mai slab dotați / E nevoie de un efort suplimentar al tuturor / Anul școlar trebuie prelungit (VIDEO)
23:29 - Elena Merișoreanu a primit o veste ce i-a schimbat viața! Artista nu a mai putut să iasă pe scenă
23:11 - Ce spune Gina Pistol, despre revenirea la „Asia Express”: „Se duce o luptă în mine”
22:53 - Daniel Funeriu: Politicianul român vrea descentralizare când vine vorba să cheltuiască bănuții de la Guvern. Când trebuie să-și asume responsabilități, brusc nu-i capabil să ia simple decizii (VIDEO)
22:52 - Răzvan Simion vorbește, pentru prima dată, despre cuceririle sale amoroase „Mi-a fost foarte greu”
22:47 - Kelemen Hunor: I-am cerut ambasadorului Germaniei să sprijine aderarea României la Schengen şi încetarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare
22:17 - Cristian Diaconescu (PMP): România putea beneficia cu trei luni mai devreme de primii bani din PNRR. Prostia și hoția nu sunt scuze (VIDEO)