Andrei Andreicuț, Mitropolitul Clujului: Familiile trebuie să aibă 3 copii, pentru mamă, pentru tată și pentru biserică

Andrei Andreicuț, Mitropolitul Clujului: Familiile trebuie să aibă 3 copii, pentru mamă, pentru tată și pentru biserică
Foto: ortodoxmedia.com

Andrei Andreicuț, Mitropolitul Cljului, s-a arătat îngrijorat de scăderea populației și a locuințelor, fenomen constatat în urma recensământului și consideră că familiile creștine trebuie să aibă trei copii, unul pentru tată, unul pentru mamă și unul pentru țară și biserică.

“Totă Europa creștină are copii puțini. Dacă nu se va trezi, putem fi înghițiți de valul nimicniciei. Cred că ar trebui să devină un lait motiv, un deziderat de urmărit și sper ca dumneavoastră, dascălii și noi preoții, într-un oarecare procet, l-am putea avea: ca orice familie creștină să aibă trei copii, unul pentru tată, unul pentru mamă și unul pentru țară și biserică. Pentru că altfel vom constata peste 10 ani, la celălalt recensământ că iar ne-am împuținat cu două milioane. E vorba nu numai de o problemă demografică sau de natură administrativă, ci e vorba și de una spirituală”, a declarat Andrei Andreicuț, citat de Agerpres.

De asemenea, Mitropolitul Clujului este de părere că elevii trebuie să aibă o viață religioasă activă.

„Trăim într-o lume mediocră, în care nici nu ştiu oamenii prea multe, dar nici cele pe care le ştiu nu le prea fac. E important pentru dumneavoastră, ca dascăli, să îi învăţaţi cât de multe pe copilaşi. (…) Numai că nu trebuie să rămânem numai la instrucţie, trebuie să facem şi educaţie. (…) Nici la ora de religie nu dorim să-i facem mari teologi pe copilaşi, ci dorim să le transmitem nişte deprinderi religioase, o viaţă duhovnicească incipientă pe care să n-o părăsească toată viaţa lor”, a spus ÎPS Andrei Andreicuţ.

Ultima oră
18:51 - Incendiu violent joi seară în județul Prahova. Mai multe case au fost cuprinse de flăcări
18:50 - Comisia Europeană: WhatsApp trebuie să informeze mai bine utilizatorii cu privire la utilizarea datelor lor cu caracter personal / Avertismentul comisarului pentru Justiție
18:47 - Moțiune de cenzură în Grecia după ce ninsoarea a blocat drumurile din țară. „Mii de oameni lăsați la cheremul vremii rele” (VIDEO)
18:37 - Antena 1 pregătește o nouă emisiune. Ce vedete vor participa la „Dancing on ice – Vis în doi”
18:35 - Noul selecționer speră la EURO 2024. Edi Iordănescu: O să dau tot ce am mai bun pentru echipa națională și la final să dea Dumnezeu să mergem împreună în Germania pentru turneul final
18:29 - Curtea Supremă a decis: Furtul comis cu masca de protecție pe față reprezintă furt calificat
18:17 - Imaginea Poștei Române, folosită prin SMS-uri în atacuri informatice. „Scenariul propus de atacatori este clasic”
18:09 - Dan Vîlceanu: România și-a îndeplinit obiectivele din PNRR până în prezent. Suntem, probabil, singurul stat care are implementat un sistem IT pentru monitorizarea Planului (VIDEO)
18:04 - Dan Vîlceanu: Nu există niciun fel de discuție privind renegocierea PNRR / 9,4% din PIB, cel mai mare procent alocat pensiilor până acum. Trebuie să ne concentrăm pe reforma sistemului și pe eliminarea inechităților (VIDEO)
18:04 - Alexandru Arșinel s-a pensionat. Contractul său de consilier artistic la Teatrul Constantin Tănase nu a mai fost prelungit