Apelul pentru introducerea educației sexuale în școli s-a lăsat cu legitimări și avertismente la Ministerul Sănătății

Apelul pentru introducerea educației sexuale în școli s-a lăsat cu legitimări și avertismente la Ministerul Sănătății
Foto: cotidianul.ro

Apelul pentru introducerea educaţiei sexuale în şcoli s-a lăsat cu legitimarea şi avertizarea unor tinere la ministerul Sănătăţii. Acestea au venit să ceară mai multă atenţie din partea autorităţilor în școli. Au avut însă ele parte de atenţia jandarmilor şi asta pentru că nu au anunţat în prealabil că vor să organizeze un flashmob, informează B1 TV.

Coaliţia pentru Egalitate de Gen vrea să tragă la răspundere instituțiile statului pentru situația îngrijorătoare în care se află România în domeniul sănătății sexuale. Țara noastra se afla pe primele locuri în Europa la rata natalitații la adolescente și la incidența bolilor cu transmitere sexuală.

Tinerele au scăpat în cele din urmă de amendă, însă cei 10 participanţi la flashmobe au fost legitimaţi şi avertizaţi de către jandarmi.

Purtătorul de cuvânt al ministerului a anunțat că au loc discuţii cu ministerul Educaţiei de introducere a orelor sanitare, ceea ce ar include şi educaţia sexuală.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:07 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Visele sunt experiențele noastre astrale cele mai directe. Singura problemă cu ele e interpretarea (VIDEO)
23:47 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Despre conexiunile cu lumile astrale. „Primii ani de viață îi petrecem mai mult la nivel astral decât în plan fizic” (VIDEO)
23:10 - Adda, strictă când vine vorba de sănătate: „Dezinfectez tot de 100 de ori! Când dau mâna cu o persoană, merg și mă spăl după”
22:39 - Instituțiile statului român, în slujba plagiatorilor. Mecanismele prin care Nicolae Ciucă a fost salvat de Ministerul Educației, CCR și Parchetul General în scandalul plagiatului. Emilia Șercan: În PNL subiectul clar deranjează (VIDEO)
21:34 - Nicușor Halici, prefectul din Vrancea: În județ trebuia să fie cod roșu / Firmele contractate pentru deszăpezire nu și-au făcut deloc treaba. Decretarea stării de alertă ne ajută / Nu avem localități izolate (VIDEO)
20:48 - Anda Adam, ieșire nervoasă după ce a fost criticată pentru că folosește filtre de înfrumusețare: „Mai lăsați-mă, că m-ați zăpăcit!”
20:27 - Andi Vasluianu, ironii la adresa spectatorilor cărora le sună telefonul la teatru: „Vă rog, răspundeți, așteptăm”
19:59 - Maramureș: Ucrainean, bătut și răpit după ce a fost confundat. El nu vrea să depună plângere
19:36 - Fostul general Petr Pavel a câştigat alegerile prezidenţiale din Cehia. El e pro-UE și pro-NATO și susține ajutorul militar pentru Ucraina
19:08 - IGSU: 10 drumuri naţionale şi 37 judeţene sunt blocate din cauza zăpezii / Intervenţii în 60 de localităţi din 16 judeţe şi în Bucureşti