Apelul pentru introducerea educației sexuale în școli s-a lăsat cu legitimări și avertismente la Ministerul Sănătății

Apelul pentru introducerea educației sexuale în școli s-a lăsat cu legitimări și avertismente la Ministerul Sănătății
Foto: cotidianul.ro

Apelul pentru introducerea educaţiei sexuale în şcoli s-a lăsat cu legitimarea şi avertizarea unor tinere la ministerul Sănătăţii. Acestea au venit să ceară mai multă atenţie din partea autorităţilor în școli. Au avut însă ele parte de atenţia jandarmilor şi asta pentru că nu au anunţat în prealabil că vor să organizeze un flashmob, informează B1 TV.

Coaliţia pentru Egalitate de Gen vrea să tragă la răspundere instituțiile statului pentru situația îngrijorătoare în care se află România în domeniul sănătății sexuale. Țara noastra se afla pe primele locuri în Europa la rata natalitații la adolescente și la incidența bolilor cu transmitere sexuală.

Tinerele au scăpat în cele din urmă de amendă, însă cei 10 participanţi la flashmobe au fost legitimaţi şi avertizaţi de către jandarmi.

Purtătorul de cuvânt al ministerului a anunțat că au loc discuţii cu ministerul Educaţiei de introducere a orelor sanitare, ceea ce ar include şi educaţia sexuală.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
20:37 - Bărbat din Reșița, arestat pentru viol asupra propriei fiice. Chiar fata de 14 ani l-a denunțat la Poliție
20:27 - Șofer prins drogat la volan în București. Era în stare inconștientă
20:16 - Roxana Ciuhulescu, despre legătura paranormală cu tatăl ei, care s-a stins din viață la 37 de ani: „Mi s-a întâmplat să îl simt, s-au întâmplat lucruri”
20:04 - Creșterea veniturilor românilor prin deciziile PSD din ultimul an impulsionează firmele românești: nou record la credite
20:02 - Fact-check despre PNRR-ul României, după atacul USR la adresa Guvernului: suntem în prima jumătate a ierarhiei europene, cu 38 de reforme îndeplinite din 66 asumate
19:55 - Plaja cu apă turcoaz de pe litoralul românesc. Turiștii vin și cu rulotele
19:51 - Sergiu Bîlcea (PNL), despre salariile mari ale bugetarilor din domeniul Energiei: E normal ca un asemenea director, care semnează milioane de euro, să fie remunerat la un anumit nivel, dar el trebuie să vină cu rezultate clare (VIDEO)
19:49 - Humelnicu (PSD): Schimburile comerciale dintre România și Ungaria sunt binevenite și în creștere, dar cred că poziția noastră ar trebui să fie mult mai fermă când anumiți oameni vorbesc despre anumite ținuturi (VIDEO)
19:31 - Un balon din Coreea de Nord plin cu deșeuri a aterizat la sediul președinției sud-coreene. Cum a reacționat Seulul
19:16 - București și mai multe județe din România, vizate de furtuni și grindină. Meterologii au emis avertizări Cod portocaliu