Aplicație pentru milioane de europeni NEHOTĂRÂȚI: Răspunzi la 22 de afirmații și vei fi îndrumat către un partid sau altul

Aplicație pentru milioane de europeni NEHOTĂRÂȚI: Răspunzi la 22 de afirmații și vei fi îndrumat către un partid sau altul
Foto: pixabay.com

Alegătorii europeni, care încă nu știu cu cine să voteze la alegerile europarlamentare din weekend, pot fi îndrumați de o aplicație lansată de Institutul Universitar European din Florența, informează AFP preluată de Agerpres.

Astfel, aplicația „euandi2019” îi invită pe cetățenii UE să „reacționeze la 22 de afirmații” cu caracter politic sau economic. Ei, bine, în funcție de răspunsuri, alegătorul va fi îndrumat către un partid sau altul din țara sa de origine, dar și în alte țări europene.

Euandi2019 a fost elaborat de o echipă de 122 de experţi şi politologi, în jur de cinci din partea fiecărui stat membru, care a recenzat circa 250 de partide şi mişcări politice în Europa şi le-a analizat cu mare atenţie programele electorale, potrivit Institutului de la Florenţa, care precizează că a lucrat „în strânsă colaborare” cu Universitatea din Lucerna, Elveţia, scrie sursa citată.

Instituția de învățământ susține că acest instrument este neutru din punct de vedere politic, precum și că vine într-un moment în care milioane de cetățeni europeni sunt încă nehotărâți cu privire la votul din weekend. Aplicația este disponibilă în 20 de limbi.

Urmăriți B1TV.ro și pe