Aproximativ 450.000 de elevi revin, luni, în bănci. Ministrul Educației: Avem aproape 2,5 milioane de elevi care pot merge la şcoală cu prezenţă fizică dintr-un total de aproape 3 milioane

Aproximativ 450.000 de elevi revin, luni, în bănci. Ministrul Educației: Avem aproape 2,5 milioane de elevi care pot merge la şcoală cu prezenţă fizică dintr-un total de aproape 3 milioane

Elevii din clasele a VIII-a, a XII-a şi a XIII-a revin, luni, la cursuri cu prezență fizică după vacanța de Paști. Esste vorba despre aproximativ 370.000 de elevi care se întoc în bănci și cărora li se adaugă alți circa 80.000 care revin, de asemenea, la școală, fizic, după scăderea ratei de incidență din localitățile în care locuiesc.

Elevii din clasele terminale revin, luni, la cursuri

Luni ”vor putea merge la şcoală cu prezenţă fizică cu 450.000 elevi mai mult decât au putut să meargă săptămâna trecută. Este vorba de elevii claselor terminale care încep şcoala mâine, toţi cu prezenţă fizică, indiferent de scenariu, de rata de infectare, în număr de 370.000, şi este vorba de un număr de aproape 80.000 de elevi care vor putea începe şcoala datorită scăderii ratei de infectare sub 1 la mie într-un număr de aproape 200 de localităţi”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, duminică seară, pentru Antena 3.

În ceea ce privește riscul cu infectare cu coronavirus în unitățile de învățământ, Sorin Cîmpeanu a precizat: „Nu putem pretinde că există perfecţiune, dar se respectă mai mult decât în multe alte locuri. Nu vreau să… mă refer la centre comerciale, la parcuri de distracţii şi la alte astfel de locuri. În şcoli se respectă aceste reguli, ele trebuie să fie respectate pentru că deja avem aproape 2,5 milioane de elevi care pot merge la şcoală cu prezenţă fizică dintr-un total de aproape 3 milioane”.

Elevii din clasa al VIII-a vor încheia cursurile pe 11 iunie, după care vor începe pregătirea pentru Evaluarea Națională, care începe pe 22 iunie.

Absolvenții de liceu vor mai merge la cursuri până la data de 4 iunie, apoi vor intra în perioada de pregătire pentru examenul de Bacalaureat, probele scrise începând pe 28 iunie.

Peste 155.000 de angajați din sistemul de învățământ, vaccinați anti-COVID-19

MinistrulCîmpeanua declarat sâmbătă seară, într-o intervenție telefonică în cadril emisiunii „Special B1”, moderată de Nadia Ciurlin, că peste 155.000 de angajați din sistemul de învățământ s-au vaccinat anti-COVID-19 până acum. Este vorba despre 44% din total angajaților și de 55% dintre cadrele didactice.

”La momentul la care vorbim, sunt peste 155.000 de angajați din sistemul de învățământ, vaccinați, din care 145.000 au făcut și rapelul. Personalul din învățământ rămâne categoria cea mai numeroasă în valoare absolută din perspectiva vaccinării. Dacă mă întrebați de procente, este vorba de 44% din cei 350.000 de angajați.

Personalul din învățământ include personal didactic, didactic auxiliar și nedidactic. Dacă ne raportăm la cei care intră în contact nemijlocit cu elevii, procentul a depășit 55%, deci nu mai este minoritar”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:03 - Vasile Dîncu: În Europa, la nivelul întregii echipe NATO, există un deficit în ceea ce privește înzestrarea militară / Ne îngrijorează prezența Rusiei pe Insula Șerpilor
00:03 - Marea Britanie oferă vaccinul împotriva variolei pe măsură ce cazurile de variola maimuței se răspândesc rapid în țările europene
23:47 - Cristian Diaconescu: Trebuie să mai existe pe verticala de decizie la Moscova persoane cu care să se poată dialoga. S-a creat mentalul că totul se închide la Putin, dar e o autocrație cu un establishment politic uriaș (VIDEO)
23:29 - Liderul PSD, Marcel Ciolacu, despre performanțele economiei României la nivel european: „Guvernul va trebui să vină cu un nou pachet pentru a echilibra lucrurile”
23:28 - Ministerul de Externe ucrainean despre ignoranța Kremlinului: „Rusia a ales război, nu negocieri”
23:10 - Româncele și-au aflat adversarele din primul tur de la Roland Garros. Pe cine vor înfrunta Simona Halep și celelalte „tricolore” de pe tabloul principal de la Paris
23:02 - Fiona Hill, fosta consilieră a președintelui Trump: „Putin va găsi o modalitate de a-și îndeplini în continuare obiectivele din război/ El trăiește într-o bulă”
22:50 - Adela Popescu a dezvăluit care a fost cel mai stânjenitor moment din viața ei: „Mi-a făcut bine ca am rezistat cu brio”
22:42 - Momente controversate și la finala Cupei. Suporterii lui Sepsi Sfântu Gheorghe s-au întors cu spatele la intonarea imnului României, iar apoi au scandat „Ungaria, Ungaria” (FOTO)
22:25 - Sepsi Sfântu Gheorghe a câștigat în premieră Cupa României. Victorie la pas în finala cu FC Voluntari