Argeș: O femeie a dat în judecată primăria unei comunei pentru că un drum era impracticabil și a câștigat. Instanța a decis ca primăria să îi plătească femeii 80 de euro pe zi pentru închirierea unei mașini cu care să se deplaseze (VIDEO)

Argeș: O femeie a dat în judecată primăria unei comunei pentru că un drum era impracticabil și a câștigat. Instanța a decis ca primăria să îi plătească femeii 80 de euro pe zi pentru închirierea unei mașini cu care să se deplaseze (VIDEO)
Foto: B1 TV

Caz incredibil în comuna argeşeană Băiculeşti. O româncă a dat în judecată primăria pentru că drumurile erau impracticabile şi a şi câştigat, informează B1 TV.

Simona Niculescu a locuit 30 de ani în Franţa. S-a întors acasă, în satul Băiculeşti, unde a construit o casă. Nu s-a gândit însă că drumul va fi o problemă.

”Am rămas sinistrată anul trecut, în ianuare. Nu am putut să cobor, am fost nevoiți să topim zapadă pentru a putea avea apă. Când l-am chemat, șeful ISU a zis să dau clima în judecată, să mă mut în California sau să îmi iau un 4×4”, a povestit Simona Niculescu.

Femeia a apelat la instanţă. A avut câştig de cauză, iar Judecătoria Curtea de Argeş a decis că Primăria trebuie să asfalteze drumul, dar şi să-i plătească închirierea unei maşini de teren.

”Instanța mi-a admis cererea și i-a obligat să plătească 80 de euro la fiecare dată de 1 ale lunii, până își vor duce la îndeplinire obligația de reabilitarea acestui drum”, a mai declarat femeia. 

Decizia nu este definitivă şi va fi contestată, anunţă primarul din Băiculeşti.

”Hotărârea va fi contestată pentru că nu mi se parte corectă, mi se pare aberantă. Respect instanțele de judecată, dar noi, ca instituție, vom contesta această hotărâre. O hotărâre de instanță a obligat primăria sa reabiliteze acel drum. Conform hotărârii, trebuia să aducem drumul la forma inițială, să fie practicabil. E drum pietruit. Este o uliță, așa e prins în inventarul comunei. În toată comuna însumăm cam 44 de astfel de ulițe și sunt ulițe mult mai poaste în comuna Băiculești”, a declarat edilul.

Localnicii au primit cu bucurie decizia instanţei.

”Dânșii, prin reabilitare înțelegeau doar pietruire. Doamna, având în vedere și motivarea dată de instanță, unde se folosa de mai multe ori cuvântul modernizare, înțelegea asfaltare. Soluția ar fi ca în comună și peste tot să se facă drumuri ca oamenii să parcurgă cu mașina, bicicleta, fiecare cu ce are”, a declarat un localnic.

O româncă a obligat primăria să îi asfalteze drumul