Băsescu: Vreau să vorbesc cu Bica. M-aș bucura dacă ar fi de acord să îi fac o vizită. E greu să vezi că 3 oameni din echipa ta, Udrea, Bica, Georgescu, sunt arestați de 3 oameni tot din echipa ta, Stanciu, Kovesi și Coldea (VIDEO)

Băsescu: Vreau să vorbesc cu Bica. M-aș bucura dacă ar fi de acord să îi fac o vizită. E greu să vezi că 3 oameni din echipa ta, Udrea, Bica, Georgescu, sunt arestați de 3 oameni tot din echipa ta, Stanciu, Kovesi și Coldea (VIDEO)

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat, în cadrul unei intervenții telefonice la emisiunea „X-press”, difuzată de B1Tv, că își dorește să discute cu fosta șefă a DIICOT Alina Bica, recent ieșită din închisoare.

Băsescu a declarat că este greu ca fost șef al statului să vezi cum „trei oameni din echipa ta, Alina Bica, Elena Udrea și Horia Georgescu, sunt arestați de trei oameni tot din echipa ta, Livia Stanciu, Laura Kovesi și Florian Coldea.

„Mă bucur foarte mult pentru schimbarea regimului doamnei Alina Bica. Acum câteva zile am publicat pe Facebookul meu, instrumentul meu de a îmi face publice punctele de vedere, am postat spunând că Bica, Georgescu și Elena Udrea, știu că produce neplăcere când spun acest lucru, nu sunt oameni care să fi luat șpagă și vă rog să mă credeți că știu ce spun. M-aș bucura enorm dacă doamna Bica ar fi de acord să îi fac o vizită. vreau să vorbesc cu dânsa, eu o cunosc pe femeia asta, am discutat cu ea inclusiv marea problemă Rompetrol și e un profesionist desăvârșit și un om care are o anume statură morală. Aș vrea să vorbesc cu ea,pentru că pentru mine, Bica, Georgescu, Udrea, la fel ca Livia Stanciu, Kovesi și Coldea, au făcut parte din echipa mea, cu care am reușit să schimbăm sistemul judiciar.
Să nu fie luate ca declarații poltiice, vă spun ce simte un președinte care a numit niște oameni și nu îi vine să creadă că acești oameni au fost parte la furt. Mă voi înclina în fața oricărui judecător care spune: e vinovat, dar deocamdată nu i-a declarat nimeni vinovați. E ca o întâmplare: trei oameni din echipa mea, arestați de alți 3 oameni tot din echipa. Mulți vor înțelege și reacțiile mele din zilele trecute. A fost echipa mea cu care am modernizat statul”, a declarat Băsescu.

Fostul șef al statului a reiterat ideea potrivit căreia nu crede că cei trei au luat mită și că au fost oameni în care a crezut și pe care i-a girat.

„Nu mă tem de nimic. Nici n-are cine mă șantaja și nici cine să mă pună la colț. Eu am fost comandat de navă, mi-am apărat și ospătarii de navă când îi prindeau cu contrabandă, dar când e vorba de șeful DIICOT, ANI, cum să nu cred în ei? Am crezut în ei, i-am girat. Dacă aș putea acum să vorbesc cu doamna Bica, aș vorbi. E o opinie, nu vreau să influențez pe nimeni și vă spun ce simt.
Nu pot să cred că doamna Bica sau Georgescu au luat șpagă, cum nu pot să cred că în birou la Elena Udrea a ajuns o geantă cu 900.000 de euro (…) Dorința mea mare, pentru că e primul dintre cei trei care ajunge acasă, dorința mea e acum este să vorbesc cu doamna Bica. Dacă nu are restricții, o voi vizita acasă, dacă e de acord domnia ei și soțul”, a continuat Băsescu.

Traian Băsescu: Mi-aș dori să îi fac o vizită Alinei Bica