Bogdan Chirieac a pierdut procesul în care îi cerea brokerului Cristian Sima daune morale

Bogdan Chirieac a pierdut procesul în care îi cerea brokerului Cristian Sima daune morale

Jurnalistul Bogdan Chireac a pierdut definitiv procesul în care i-a cerut brokerului Cristian Sima daune morale în valoare de 1,5 milioane de dolari pentru acuzațiile pe care acesta le-a făcut la adresa sa.

Magistrații Curții de Apel i-audat câștig de cauză lui Cristian Sima, după ce Tribunalul București dispusese, în 4 februarie 2014, ca brokerul să îi plătească lui Chirieac daune de 30.000 de dolari, scrie Gândul.

 ”Admite în parte, astfel cum a fost precizată, acţiunea formulată în contradictoriu cu pârâtul Sima Cristian. Obligă pârâtul Sima Cristian la plata sumei de 30.000 USD daune morale (echivalent în lei la data plăţii). Respinge cererea de obligare a pârâtului Sima Cristian la plata de daune materiale”, potrivit deciziei de anul trecut, de la Tribunalul Bucureşti.
Decizia a fost contestată de ambel părți la Curtea de Apel București.

 ”Admite apelul. Schimbă în parte sentinţa apelată în sensul că: Respinge în tot acţiunea şi cererea de cheltuieli de judecată a reclamantului”, este decizia defintivă din 3 februarie a Curţii de Apel Bucureşti.

Bogdan Chirieac l-a dat în judecată pe brokerul Cristian Sima, cerându-i daune morale şi materiale, pentru acuzaţiile la adresa sa.

 Avocaţii anunţau şi că au depus, în numele lui Bogdan Chirieac, o plângere penală pentru infracţiunea de fals material în înscrisuri oficiale, privind înscrisurile bancare false publicate în presă despre care s-a susţinut că demonstrează transferurile din „aşa-zisul cont” al lui Chirieac din Elveţia.

 Sima îl incrimina pe Bogdan Chirieac că ar fi intermediat virarea unor sume de bani „către politicieni din toate partidele”, sugerând că aceşti bani reprezentau mită.

Ultima oră