Călin Popescu Tăriceanu: Mulți dintre cei care sunt în stradă sunt niște oameni de bună-credință, dar există o manipulare uriașă în spate (VIDEO)

Călin Popescu Tăriceanu: Mulți dintre cei care sunt în stradă sunt niște oameni de bună-credință, dar există o manipulare uriașă în spate (VIDEO)

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat duminică, în cadrul emisiunii ”Dosar de politician”, că după părerea sa, în spatele protestelor există o mare manipulare. De asemenea, acesta consideră că președintele Klaus Iohannis este prizonierul instituțiilor de forță din România.

”Văd că se discută în continuare de un proiect de amnistie de care nu a discutat nimeni la la nivelul arcului guvernamental. Lucrul acesta nu mă face decât să constat încă o dată că foarte mulți dintre cei care probabil astăzi sunt în stradă, sunt niște oameni de bună-credință, dar există o manipulare uriașă în spate. Această manipulare uriașă nu este decât expresia luptei pentru putere în România. Pe de o parte, avem sistemul care vrea să-și conserve pârgiile de putere și pe de altă parte, există o majoritate parlamentară care este legitimată de rezultatul alegerilor din 11 decembrie. Această majoritate a degajat un guvern și acest guvern s-a apucat să facă treabă.

Este nevoie de revenirea la normalitate care înseamnă eliminarea ingerințelor serviciilor secrete în justiție, să avem o justiție independentă, să nu mai avem plimbarea oamenilor cu cătușe la televizor, abuzuri grave în justiție, procese care s-au soldat cu oameni condamnați și care și-au câștigat dreptea la CEDO.

În tot acest tablou, mai recent avem un jucător major, care este președintele Iohannis. Un președinte despre care eu am spus că este prizonierul instituțiilor de forță din România”, a declarat Tăriceanu.

Șeful Senatului a mai atras atenția asupra faptului că nimeni nu discută despre continutul ordonanțelor de urgență privind modificările legilor din justiție și a admis că OUG pe tema grațierii doar va ușura situația din penitenciare.

”Nimeni nu discută despre conținutul ordonanțelor. Prin această ordonanță de grațiere nu se va rezolva situația din penitenciare, dar se va ușura”, a mai spus Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu: Mulți dintre cei care sunt în stradă, sunt niște oameni de bună-credință, dar există o manipulare uriașă în spate

#DIRECT_ONE_1s4qhj#

Urmăriți B1TV.ro și pe