Noi schimbări în Educație. Ce plan are Ecaterina Andronescu pentru 55.000 de profesori

Noi schimbări în Educație. Ce plan are Ecaterina Andronescu pentru 55.000 de profesori

Ecaterina Andronescu, ministrul Educației, a anunțat, joi, că 55.000 de profesori vor intra într-un proces de formare profesională, urmând ca aceștia să învețe să predea digital la ore.

„Avem deja un proiect în care 55.000 de profesori vor intra într-un proces de formare profesională şi sub aspect pedagogic şi sub aspect ştiinţific al disciplinei pe care o predau, dar şi sub aspectul a învăţării predării digitale, pentru că suntem în secolul XXI. Generaţia aceasta pe care noi o avem în şcoală este generaţia care s-a născut şi a crescut cu tabletă. Ca urmare, nu avem cum să ne gândim că, prin folosirea tabletei de la vârste foarte fragede, componenta vizuală a memoriei lor este mult mai dezvoltată în dauna celorlalte componente, şi atunci când îl aduc la şcoală trebuie să îi cresc achiziţiile pe ce are deja acumulat din anii copilăriei. Şi atunci ne-am propus să avem în fiecare sală de clasă o tablă inteligentă, pe catedră un laptop”, a declarat Andronescu, într-o intervenție la România TV.

Demnitarul susține că, pentru dotarea școlilor, ideea se bucură deja de sprijinul premierului și al miniștrilor din domeniile adiacente.